2VELICKOVIC_arunovic_makismovic_arsovic 

Streljački savez Srbije potvrdio da uzima svih osam olimpijskih viza
 
Streljački savez Srbije potvrdio je Međunarodnoj feredaciji streljačkih sportova (ISSF) da je prihvatio svih osam olimpijskih viza koje su, za OKS i SS Srbije osvojili Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Nemanja Mirosavljev (svi puška) i Zorana Arunović, Bobana Veličković, Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić (svi pištolj).
OKS i SS Srbije će mesec dana pre Olimpijskih igara u Londonu (27. jul – 14. avgust) prijaviti i poimenično ko će učestvovati na olimpijskom turniru.
Svi olimpijci, osim Dimitrije Grgića koji ostaje u Beogradu zbog obaveza, gađaće od 19. do 26. marta na turniru u Kuvajtu i pre toga će, od 15. marta, biti na priremama u toj zemlji.
– Poziv smo dobili preko jednog od trenera kuvajtske reprezentacije nekadašeg našeg olimpijca Srećka Pejovića – kaže v. d. selektora Goran Maksimović.- Nosimo i MK oružje, jer su na programu sve olimpijske discipline i dobro je da ovako rano „omirišemo barut“ u olimpijskoj godini. Damir Mikec će ostati u Kuvajtu posle turnira još izvesno vreme na pripremama. Odlazak na ovo veoma jako takmičenje gde dolaze streci iz svetskih velesila, je deo nešeg programa koji finansijski podržava Olimpijski komitet Srbije i bez te pomoći ne znam kako bismo izdržali.
Ovo takmičenje je i veoma važna kontrola pred odlazak na predolimpijski turnir za Svetski kup u Londonu od 17. do 29. aprila. Bilo je planirano da se učestvuje i na jednom mitingu u junu u legendarnom centru svetskog streljaštva Bizliju u Engleskoj, domaćini su čak obećavali da će refundirati troškove od preko 20.000 finti, ali je Maksimović odustao od tog turnira:
– U Englesku je nemoguće uneti oružje „kratke cevi“ odnosno pištolje bilo koje vrste i taj zakon neće važiti smao za dva takmičenja – predolimpijski turnir i Olimpijske igre – kaže Maksimović.- Tako u Bizliju ne bi gađali naši „pištoljaši“ i zbog toga smo rešili da ne učestvujemo.  Pred Svetski kup u Londonu okupićemo se nekoliko dana na pripremama u Novom Sadu i gađaće potom i na prvom kolu Kupa SSS MK oružjem 13. i 14. aprila.
U planu je i odlazak u Bordo naših olimpijki pištoljem od 1. do 9. aprila u treng kamp, a potom i u Frankfurt krajem juna i početkom jula gde bi se okupili strelci iz Evrope i popunili termin posle otkaza Svetskog kupa u Pekingu. Ostali olimpijci, uz domaći prgram i učešće na Svetskim kupovima u Milanu (13.- 21- maj) i Minhenu (22.- 28 maj) imali bi i kontrolno takmičenje „Velika nagrada Novog Sada“ 30. juna i 1. jula a u kamp pre njega došli bi i italijanski olimpijci.
– U London na Olimpijske igre putujemo 24. jula. Pre toga olimpijci će gađati na Šampionatu Srbije MK oružjem u Novom Sadu  16. i 17. jula. Nismo zaboravili juniorske kategorije ove godine, imaće punu pažnju i na nekoliko priprema olimpijaca biće i kandidati za juniorsku reprezentaciju Srbije za omladinsko Prvenstvo Evrope MK oružjem u Bolonji od 10. do 15. jula – dodao je Maksimović, kome će u Kuvajtu pomagati lični treneri olimpijaca Jelena Arunović, Dragan Donević, Boban Marković i Aleksandar Zlatić.

 

Povezana vest:  Nove puške idu na više od 30 adresa