goran_maksimovic

Novi Sad i Beograd baze srpskih seniora i juniora
 
Učesnici seniorskog Svetskog kupa u Milanu od 13. do 21. maja kao i kandidati za omladinske reprezentacije Srbije za juniorski Šampionat Evrope MK oružjem čiji će domaćin biti Bolonja od 10. do 15. jula, okupili su se na priremama u Novom Sadu i Beogradu koje će trajati do 12. maja kada će se održati i drugi Kup SS Srbije MK oružjem.
– U Novom Sadu su svi strelci, osim dvojice takmičara pištoljem Damira Mikeca i Dimitrija Grgića, koji će učestvati na Svetskom kupu u Milanu – kaže v. d. selektora Goran Maksimović. –  Takođe, sa njima su i sedam juniorki i pet juniora koji konkurišu za Bolonju. U Beogradu na Carevoj ćupriji treniraće reprezentativke MK pištoljem. Drugi Kup Srbije za juniorke i seniorke MK pištoljem 30 plus 30 metaka održaće se u petak 11. aprila u Beogradu a MK puškom i pištoljem na 50 metara u Novom Sadu 12. i 13. maja.
U stručnom štabu u Novom Sadu je koordinator Mira Maksimović a treneri Lidija Mihajlović, Marijana Novković (devojačko Frič), Ivan Manojlović i Saša Ilker, dok sa juniorkama u Boegradu rade Ivan Kvasnevski, Mario Blažak i Boban Marinković.
Sastav za Milano je – puška: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović i Dragana Todorović (obe N. Beograd Ušće), Nemanja Mirosavljev i Dragan Marković (obojica N. Sad), Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac) i Milenko Sebić (Policajac) i pištolj: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Damir Mikec (Policajac) i Dimitrije Grgić (Akademac).
Kandidati za EŠ u Bolonji su – puška, juniori: Miloš Tasić (Vranje), Žarko Trifunjagić (Novi Sad), Borislav Mazinjanin (Policajac), Igor Čotra (Zvezdara) i Stefan Aleksandrovski (Jedinstvo, Stara Pazova), juniorke: Marina Simić i Dušica Antonijević (Novi Beograd Ušće), Tijana Koladik (Pančevo), Katarina Biserčić (Niš), Jelena Zeljajić (Partizan), Marta Bireš (Jedinstvo) i Natalija Žugić (Zvezdara), pištolj – juniorke: Danica Rašeta (Zemun Centar), Ana Alentijev (Smederevo) i Aleksandra Matijašević (C. zvezda).

 

Povezana vest:  Milanovčani ugostili mlade strelce Zapadne Srbije