MIKEC_U_MINHENU

Mikec prvi, Mirosavljev i Arunovićeva drugi, Arsovićeva četvrta na svetskim rang listama za jun!
 
Posle sjajnih rezultata na tri Svetska kupa u Londonu, Milanu i Minhenu na kojima su osvojili ukupno  šest medalja (dve zlatne, tri srebne i bronzanu), srpski strelci su  napredovali na junskim svetskim rang listama koje će, pošto nema više zvaničnih takmičenja,  važiti i za Olimpijske igre u Londonu.
Zlatnom i srebrnom medaljom u Milanu i Minhenu, Damir Mikec je sa 28. mesta rang liste za MK pištolj došao na prvo i potisnuo već godinu dana neprikosnovenog Japanca Masudu.  Andrija Zlatić je sa trećeg pao na deveto mesto, dok se Dimitrije Grgić popeo sa 52. na 24. poziciju. Vazdušnim pištoljem, Andrija Zlatić je pao sa četvrtog na 25. mesto, Mikec je 22. (bio 23) a Grgić je 52. (bio 37). Vodi Kinez Zongliang Tan.
Srebrnom medaljom u Minhenu u trostavu Nemanja Mirosavljev se popeo sa šestog do drugog mesta na svetskoj rang listi. Vodi Nikolo Kampriani (Italija). Pletikosić je sa 40. došao na 46. poziciju.
Kampriani vodi i vazdušnom puškom, Mirosavljev je sa 22. mesta došao do 12. pozicije, Pletikosić se popeo sa 55. na 28. mesto. MK puškom 60 metaka ležeći neprikosnoven je  Belorus Martinov, Mirosavljev je sa osmog mesta pao na 15. a Pletikosić sa 18. na 27. poziciju.
Sa drugim mestom na svetskoj rang listi  vazdušnim pištoljem u London će otići Zorana Arunović. Zahvaljujući zlatu u Minhenu, sa četvrtog mesta došla je na drugo. Ispred je samo Ukrajinka Kostevič. Bobana Veličković  zahvaljujući petim mestom u finalu u Minhenu popravila poziciju i sa 17. mesta je došla na 11. dok je Jasna Šekarić „skočila“ 30 mesta i sa 44. došla na 14. pošto je bila peta u Milanu.
Čehinja Maruskova je vodeća MK pištoljem, Jasna Šekarić se zahvaljujući bronzi u Milanu popela sa 11. na deveto mesto, Zorana Arunović je pala sa treće na 18. poziciju, a Bobana Veličković koja je bila 59, sada je 61.
U gađanju vazdušnom puškom za žene, sjajan skok napravila je Andrea Arsović zahvaljujući srebroj medalji u Minhenu. Sa 30. mesta došla je na četvrto. Ivana Maksimović je bila 15. sada je 16. Vodi Siling Ji (Kina).
MK puškom trostav, Arsovićeva je popravila poziciju za pet mesta i sada je 19. a Ivana Maksimović je sa 16. mesta pala na 25. Vodi Nemica Engleder.
U Minhenu, zlatnu medalju je osvojila Zorana Arunović vazdušnim pištoljem, srebrne Damir Mikec MK pištoljem, Nemanja Mirosavljev MK puškom trostav i Andrea Arsović vazdušnom puškom. Na drugom Svetskom kupu ove sezone u Milanu osvojili dve medalje, zlato Damir Mikec i bronza Jasna Šekarić (oboje MK pištoljem). Bez medalja sa ukupno tri finala završili su učešće u prvom svetskom kupu (predolimpijskom turniru) u Lodonu.

 

Povezana vest:  Todorovićeva 46. u Plzenu