NEMANJA MIROSAVLJEV222

Mirosavljev nezadovoljan 30. mestom

 

Srpski reprezentativac u streljaštvu Nemanja Mirosavljev rekao je danas da nije zadovoljan 30. mestom u gađanju vazdušnom puškom na Olimpijskim igrama u Londonu.

-Ne možete biti zadovoljni 30. mestom jer se na Olimpijadu dolazi kako bi se osvojila medalja. Morao sam tri-četiri kruga više što bi sigurno popravilo utisak i plasman. Ja sam ipak zapostavio vazdušnu pušku da bih se maksimalno pripremao za gađanje malim kalibrom – rekao je Mirosavljev, koji će u toj disciplini nastupiti 6. avgusta.

Povezana vest:  Nemanji Smiljaniću "Otvaranje sezone – memorijal Vojislav Rakić"

On je dodao da je rezultat koji je danas postigao „donja granica“ njegovih ovogodišnjih rezultata u gađanju vazdušnom puškom. Mirosavljev, kojem su ovo pete Olimpijske igre, nije uspeo da se plasira u finale discipline 10 metara vazdušnom puškom i osvojio je 30. mesto od 47 takmičara u kvalifikacijama.

Reprezentativac Srbije je imao učinak od 591 pogođenog kruga, a za finale je bilo potrebno 596.  Utorak je u streljaštvu slobodan dan, a vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Goran Maksimović kazao je da se nada dobrim rezultatima u sredu Jasne Šekarić i Zorane Arunović u discipline malokalibarski pištolj.

Povezana vest:  SP za paraolimpijce: Srpski tim pištoljem na petoj poziciji

-Posle tri dana uzbuđenja, dva finala i bronzane medalje Andrije Zlatića, četvrtog dana imamo samo treninge, da mi u stručnom štabu malo odahnemo. U sredu na vatrenu liniju izlaze Zorana Arunović i Jasna Šekarić malokalibarskim pištoljem i nadam se dobrim plasmanima – kazao je Maksimović.