Tašana Bogatinovski precizna i u Kupu SS Srbije

 

nemanja mirosavljev NAJBOLJI SENIORPančevka Tašana Bogatinovski, dvostruka pobednica nedavnog turnira „Olimpijske nade“ u Slovačkoj, ponovo je zablistala u gađanju vazdušnom puškom za juniorke, ovog puta na drugom Kupu Streljačkog saveza Srbije održanom na strelištu u Smedervu. Pobedila je sa odličnih 397 krugova. U prvom kupu održanom u Mladenovcu bila je treća.

Milena Kostić, juniorka SFS Borca iz Paraćina, zauzela je drugo mesto sa 394 kruga, dok je treća bila  Sremskomitrovčanka Marija Mamlić, koja od ove sezone gađa za Novi Sad, sa 393 kruga.

Povezana vest:  Kikinđani pozlatili puške na 12. "Memorijalnom turniru Želibor Mladenović Žele"

U konkurenciji juniora, prvo mesto pripalo je Marku Živiću iz Niša koji je zabeležio odličnih 590 krugova i za dva kruga peretekao pobednika prvog Kupa SSS Aresenija Todorovića iz pirotskog „Lukanjca“ (588). Treće mesto pripalo je Stefanu Aleksandrovskom iz Jedinstva (Stara Pazova) sa 585 krugova.

Najbolji senior vazdušnom puškom bio je novosadski olimpijac Nemanja Mirosavljev sa odličnim rezultatom do 595 krugova. Mirosavljev je na prvom kupu zauzeo treće mesto. Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac) „ubio“ je u Smederevu 593 kruga i zauzeo drugo mesto, dok je treći sa 592 kruga bio pobednik prvog kupa Kragujevčanin Milutin Stefanović sa 592 kruga.

Povezana vest:  Maksimović: Medalja iz Londona nije dar sa neba

Ujedno, ovo su jedina tri rezultata preko 590 krugova. Četvrti,  Milenko Sebić iz Policajca imao je 588, a petoplasirani Dragan Marković iz Novog Sada 587 krugova.

Seniorke će vazdušnom puškom gađati u nedelju 22. novembra kada gađaju i seniori, seniorke, juniori i juniorke vazdušnim pištoljem. Dobri domaćini drugog Kupa SS Srbije su streljački radnici iz Smedereva.