streljastvo_srbija_u_vroclavu

Strelci Srbije počeli pobedom finale Lige mladih Evrope
 
Streljačka reprezentacija Srbije vazdušnom puškom, počela je pobedom finalni turnir Lige mladih Evrope čiji je domaćin Vroclav u Poljskoj.
Savladani  su Danci sa 16:8. Andrija Milovanović reprezentativac Niša imao je 391 krug, Tiha Todorović (Lukanjac, Pirot) 392 i Dragana Paleček (Novi Beograd Ušće) 387.
– U grupi su i reprezentacije Ukrajine i Italije sa kojima sa sastajemo u subotu 6. oktobra – kaže trener selekcije Lidija Mihajlović proslavljena olimpijka iz Niša.- Planiram da  u prvom meču umesto Dragane Paleček gađa Tijana Kolarik iz Pančeva. Nadam  se da ćemo nastaviti pobednički niz i da ćemo se  boriti za medalju.
U drugoj grupi su reprezentacije Austrije, Hrvatske, Poljske, Švedske. U gađanju pištoljem  plasirale su se selekcije  Hrvatske, Češke, Francuske, Italije, Poljske, Rusije, Švedske i Ukrajine.
Mladi srpski strelci su plasirali su se na završni tunrir na kvalifikacijama u Osijeku u maju. Srpska selekcija pištoljem nije prošla kvalifikacije u Osijeku.
U prvom finalu Lige mladih Evrope 2009. u Helsingoru u Danskoj srpska reprezentacija puškom u sastavu Katarina Biserčić, Borislav Mazinjanin i Dragana Todorović osvojila je zlatnu medalju.
U drugom finalu 2010. u Bolonji  Katarina Biserčić, Borislav Mazinjanin i Žarko Trifunjagić zauzeli su četvrto mesto vazdušnom puškom.
U trećem finalnom turniru prošle 2011. u Budvi, srpska reprezentacija u gađanju vazdušom puškom zauzela je poslednje četvrto mesto u grupi i nije sa plasirala za polufinale.
U Ligi mladih Evrope učestvuju strelci od 14 do 18 godina puškom i pištoljem, u ekipama koje mogu da budu samo muške, samo ženske, ali i mešovite.
Povezana vest:  Srpski miks puškom Andrea Arsović i Milutin Stefanović šampion Evrope!