najbolje_juniorke_na_kupu_mladih_puska

Dve titule u Kikindi na Kupu mladih u Pančevu

Streljačka družina “Pančevo 1813”, pripremajući se da dogodine proslavi veliki jubilej, 200 godina uspešnog rada, organizovala je Kup mladih. Puškom pobedili su Kragujevčanin Miloš Ivanović i Sanja Vukašinović (Jedinstvo, Stara Pazova), dok su pištoljem najprecizniji bili Dušan Latinović i Marija Blažić (oboje Kikinda).

Pomogao je Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, a gađalo se po novim pravilima koja će stupiti na snagu od 1. januara iduće godine sa bučnom muzikom i navijanjem publike.

Povezana vest:  Amanović 71, Stojadinović 78. u gađanju glinenih golubova - skit na Svetskom kupu u Lonatu

U kvalifikacijama se pucalo po dve serije po deset dijabola u sve četiri kategorije juniora i juniorki standardnom vazdušnom puškom i pištoljem. Potom su održana i četiri finalna meča sa po osam najboljih.U finalu je posle svakog hica ispadao strelac sa najlošijim pogotkom, tako da je na kraju ostao samo najbolji. Po troje najuspešnijih su dobili diplome, medalje i novčane nagrade a pobednici i umetničke slike.

Povezana vest:  Ivana Maksimović Anđušić i Damir Mikec kandidati SS Srbije za sportistu godine u izboru OKS

Ovo takmičenje biće sprovedeno tradicionalno svake godine prvog vikenda novembra povodom Dana Pančeva, a sledeće godine i povodom jubileja 200 godina družine i 860 godina od osnivanja grada Pančeva.

Plasmani – vazdušni pištolj, juniori: 1. Dušan Latinović (Kikinda), 2. Filip Zdravec (Tenja), 3. Leon Luka Celić (Tenja).

Juniorke: 1. Marija Blažić (Kikinda), 2. Marija Bubalo (Pančevo), 3. Jelena Tomić (Kikinda).

Povezana vest:  Za najmlađe – trostav vadzušnom puškom

Vazdušna puška – juniori: 1. Miloš Ivanović (“Čika Mata”, Kragujevac), 2. Vukašin Bojić (Mladost, Inđija), 3. Luka Leković (Novi Sad).

Juniorke: 1. Sanja Vukašinović (Jedinstvo), 2. Jovana Milašinović (Novi Sad), 3. Tijana Kolarik (Pančevo).