pejovic_j_arunovic_g_mikec_z_arunovic

U Kuvajtu kao kod kuće
 
Zorana Arunović, četvrtoplasairana i sedmoplasirana u gađanju pištoljem na Olimpijskim igrama u Londonu, svetska šampionka i vicešampionka, sa trenerom Jelenom Arunović, otišla je na desetodnevne pripreme u Kuvajt.
Domaćčini su im dva srpska trenera, Srećko Pejović koji već dve i po godine vodi nacionalni tim Kuvajta za pušku i nekadašnji juniorski reprezentativac Jugoslavije Goran Mikec, brat olimpijca Damira Mikeca, koji se od ovog leta priključio stručnom štabu.
– Osećamo se kao kod kuće, Srećko i Goran su  nam od svake pomoći – kaže Jelena Arunović.- Bile smo  u martu na priremama i dopala su nam se i strelišta i izvanredni uslovi tako da smo odučile da dođemo ponovo. Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije koji finansira ove prireme  i kancelariji Streljačkog saveza Srbije na pomoći u organizaciji odlaska.
Program rada je veoma intenzivan i  Zorana Arunović trenira sa oba pištolja.
– Pre podne su treninzi od 9 do 13 časova  a po podne od 17 do 20 časova. Prva dva dana se podigla pustinjska peščana oluja, pa su domaćini zatvorili strelište za mali kalibar. Kad ovde duva bolje da ste u zatvorenom – dodala je Jelena Arunović.- Sa nama trenirju i  kuvajtski strelci koji se spremaju za Azijski šampionat vazdušnim oružjem od  12. do 22. decembra u Nančangu u Kini. Ostajemo do 10. decembra a zatim ćemo u kod kuće trenirati do Internacionalnog prvenstva Beograda od 14. do 16. decembra u Hali sportova na Novom Beogradu.
Povezana vest:  Jelena Arunović i Dragan Marković dobili ISSF „C“ licence