1drugi kup drljaca egelja jaksic pavlovic smiljanic nedic polufinale II kup srbije 2013Nedić pobedio i u drugom Kupu Srbije

Pera Nedić, strelac na glinene golubove – trap iz kluba Jedinstvo trap (Stara Pazova) pobedio je u drugom Kupu Srbije na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“ ispred Maksima Egelje (Dunav, Futog) Branka Drljače (Rikošet, Beograd). Učestvovalo je 35 strelaca a gađalo se po novim pravilima na 125 meta u osnovnom delu, potom polufinale i mečevi za medalje.
Posle kvalifikacija, za finale su se plasirali Pera Nedić (Jedinstvo trap) 113, Nemanja Smiljanić (Grof Kalište kod Požarevca) 110, Rade Pavlović (Rikošet, Beograd) 108, Zoran Jakšić (Jedinstvo trap) 104, Maksim Egelja (Dunav, Futog) 103 i Branko Drljača (Rikošet) 101 golub.
U polufinalu posle 15 golubova (jedan metak na goluba) ispao je odmah Nemanja Smiljanić sa devet golubova i osvojio šesto mesto, dok su petorica finalista imala isti učinak, po 11 golubova, i raspucavali su sa po jednim metkom za plasman u mečeve za medalje. Nedić i Egelja su pogodili prvim metkom i plasirali se u meč za zlato, Drljača, Jakšić u Pavlović su promašili i ponovo su raspucavali. Jakšić i Drljača su pogodili drugim metkom i obezbedili meč za bronzu, dok je Pavlović promašio i osvojio peto mesto.
U duelu za zlato, Nedić je sa 12 pogodaka bio ubedljiv u odnosu na mladog Egelju (50). Bronzani trofej pripao je posle dodatnog raspucavanja Branku Drljači. Posle 15 hitaca Drljača i Jakšić su imali po 12 pogodaka, ali je u raspucavanju Drljača bio precizniji i osvojio treće mesto.
Konačan plasman: 1. Nedić, 2. Egelja, 3. Drljača, 4. Jakšić, 5. Pavlović, 6. Smiljanić.
Peri Nediću je ovo druga pobed ove sezone u Kupu Srbije, slavio je i u prvom krajem marta ispred druga iz kluba Zorana Jakšića i mladog Borka Vasiljevića iz Rikošeta.
Ekipno: 1. Jedinstvo trap Stara Pazova 314 ( Nedić, Jakšić, Rožek), 2. Rikošet Beograd (Pavlović, B. Vasiljević, Lukić) 303, 3. Grof Kalište 277 ( Smiljanić, Ilić, Radisavljević), 4. Barajevo 247 (S. Nikolić, D. Nikolić, Vasić), 5. Trofej Bečej (Jakšić, Borišev, Živkov) itd.
U takmičenju u skitu po novim pravilima pobedio je Jovan Amanović ispred Gorana Stojadinovića i Nenada Radovića (svi Novi Sad).
Treći Kup Srbije održaće se 27. i 28. aprila.

Povezana vest:  Ivana Maksimović i Dejan Terzić na seminaru u Olimpiji