skolsko smederevo 3Najbolje škole iz Lazarevca i Stare Pazove

Osnovci OŠ „Dule Karaklajić“ iz Lazarevca sa 526 krugova serijskom vazdušnom puškom i učenice OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove sa 539 krugova pobednici su Prvenstva Srbije za đake osnovnih i srednjih škola u u streljaštvu koje je u Smederevu na novom strelištu družine Smederevo organizovao Savez za školski sport.
Pojedinačne titule pripale su Đorđu Rančiću iz OŠ „Duško Radović“ (Pirot) i Neveni Armuš iz OŠ „Milutin i Draginja Todorović“ iz Kragujevca.
Učestvovalo je 125 đaka iz 35 osnovih škola Srbije. Promoter prvenstva je svetska rekorderka i pobednica Svetskog kupa nedavno u Čangvonu, olimpijka Partizana Andrea Arsović, koja je u pozdravnoj reči ustakla:
– Hvala na aplauzu, lepoj najavi i organizatorima koji su me pozvali da budem promoter ovog takmičenja. Pozdravljam gosta iz Saveza za školski sport Srbije Slobodana Čičanovića, pomoćnika gradonačelnika Smedereva za sport i omladinu Sašu Momića i predsednika SS Srbije Sinišu Mašovića, kao i druge goste. Mladim strelcima želim mnogo dobrih rezultata. I ja sam svojevremeno učestvovala na ovim takmičenjima, ali na žalost, nisam osvojila medalju. Ponekad nije važan trofej, važnije je učestvovati i dati sve od sebe. Svi vi koji trenirate streljaštvo slušajte svoje trenere, tako sam i ja radila i na ovakva takmičenje sam gledala i kao na lepu priliku za druženje.
Učesnike je pozdravio i Siniša Mašović, predsednik Streljačkog saveza Srbije, a prisustvovale su i ugledne zvanice i predstavnici Saveza za školski sport.
U utorak 16. aprila takmičiće se đaci srednjih škola. Prijavljen je 141 učenik iz 43 škole.
Tehnički organizator takmičenja je Streljačka družina „Smederevo“, a organizator Savez za školski sport i organizaciju takmičenja u Smederevu
Rezultati, prvi dan Šampionata Srbije u streljaštvu za đake – osnovne škole, dečaci: 1. OŠ „Dule Karaklajić“ (Lazarevac) 526, 2. OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ (Vranje) 525, 3. OŠ „Miroslav Antić Mika“ (Pančevo) 516 krugova itd. Ukupno 18 škola.
Pojedinačno: 1. Đorđe Rančić (OŠ „Duško Radović“, Pirot) 185, 2. Mario Volaš (OŠ „Sveti Sava“, Kikinda) 184 (95), 3. Luka Popović (OŠ „Dule Karaklajić“, Lazarevac) 184 (91) itd. Ukupno 65 učesnika.
Devojčice: 1. OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ (Stara Pazova) 539, 2. OŠ „Svetozar Marković“ (Vranje) 510, 3. OŠ „Milinko Kušić“ (Ivanjica) 510 krugova itd. Ukupno 17 škola.
Pojedinačno: 1. Nevena Armuš (OŠ „Milutin i Draginja Todorović“, Kragujevac) 184, 2. Isidora Stojanović (OŠ „Vasa Živković“, Pančevo) 183, 3. Ivana Marić ( OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, Stara Pazova) 181 krug itd.

Povezana vest:  EP 2011, BEOGRAD, Evropski rekord Žakline Ort, Biserčić 29. Srbija deseta MK puškom trostav na EŠ