andera mkAndrea Arsović: Lepše nisam mogla da završim ovo takmičenje

Andrea Arsović, reprezentativka Partizana, osvojila je zlatnu medalju petog dana Svetskog kupa u Fort Beningu u gađanju MK puškom trostav sa 454,2 kruga. U osnovnom delu bila je treća sa 586 krugova (klečeći 195, ležeći 198, stojeći 193). Srebro je osvojila Kineskinja Liu Ksi Vu sa 452,9 krugova, dok se bronzom okitila Ameli Klajnmans (Nemačka) sa 443,1 krug.
Ovo je druga zlatna medalja Arsovićeva u ovoj disciplini na Svetskim kupovima ove godine, jer je pobedila i u Čangvonu. Ima i srebro iz Milana 2012. i bronzu iz Fort Beninga 2010.
– Lepše nisam mogla da završim ovo takmičenje – rekla je Andrea Arsović posle velikog uspeha.- Sjajno sam počela turneju po svetskim kupovima ove sezone pobedom u Čangvonu u ovoj disciplini a „vezala“ sam drugi trijumf u Fort Beningu. Kada tome dodam i svetski rekord vazdušnom puškom koji sam postigla u Koreji, tada mi sve ono što se desilo na ova dva takmičenja liče na bajku…
Sa trećeg mesta posle osnovnog dela, Arsovićeva je pala posle 15 metaka u klečećem stavu na osmo mesti! Posle prvih pet metaka u stojećem stavu (najbolji rezultat od svih finalistkinja 51,4) izbila je na prvo mesto, da bi posle klečećeg i stojećeg stava pala na treću poziciju, sa 0,4 kruga do druge i 0,8 krugova do prve ali je imala čak 2,3 kruga prednosti u odnosu na četvrtu. I posle 41. metka bila je treća, 42. i 43. metkom imala je po 9,5 ali joj je to bilo dovoljno da se vrati na vrh i da završi finale sa 10,6 i 10,8 krugova i – trijumfuje:
– Nisam se predavala, znam da sam se dobro pripremala sa mojim trenerom Draganom Donevićem i da mi je forma odlična i to mi je ulilo samopouzdanje i „rasturila“ sam rivalke finišu. Dodatni motiv mi je bilo četvrto mesto vazdušnom puškom, tako blizu a tako daleko od trofeja i htela sam, kada sam već u finalu da osvojim i odličje. Nije bilo lako, publika je bila grlata ali to me nije omelo. Presrećna sam, u Fort Beningu sam pre tri gdine osvojila prvu medalju u karijeri na svetskim kupovima i ovo strelište ću pamtiti po lepom…
Ivana Maksimović je zauzela 18. mesto u konkurenciji 46 takmičarki sa 578 krugova (klečeći 193, ležeći 200 – maksimalno, stojeći 185). Finale je vredelo 582 kruga.
– Andera Arsović je bila fantastična i u osnovnom delu sa odličnim rezultatom od 586 krugova ali i u finalu, gde se izvanredno borila, posebno u stojećem stavu i stavila zlatnu tačku poslednjim sjajnim hicem…Ne znam šta se dogodilo sa Ivanom Maksimović. Prva dva stava izvanredna, potom odličan i prvi deo probe za stojeći, a onda neobjašnjiv pad. Morala je da navrat – nanos uđe u meč zbog vremena i izgubila je siguran plasman u finale… Imamo mi još aduta koji će se do kraja , sa novim trofejima, priključi Andrei i Zorani …
Srpski strelci su u Fort Beningu do sada osvojili ukupno dve medalje. Bronzom se oktila u gađanju vazdušnim pištoljem Zorana Arunović.
U subotu 11. maja gađaće Jasna Šekarić, Bobana Veličković i Zorana Arunović MK pištoljem 30 plus 30 metaka, a poslednjeg dana, u nedelju 12. maja Damir Mikec i Andrija Zlatić MK pištoljem.

Povezana vest:  Arunovićeva osma MK pištoljem u Fort Beningu