juniori brno Borko Vasiljevic levoVasiljević drugi u Brnu

Borko Vasiljević, juniorski reprezentativac Srbije, strelac beogradskog Rikošeta, osvojio je drugo mesto na „Velikoj nagradi Brna – memorijal M. Bednarika“ u gađanju glinenih golubva – trap.
U kvalifikacijama je imao 118 golubva, u polufinalu 11 i u meču za zlato pet pogodaka i osvojio je srebrnu medalju. Tutula je pripala Janu Borovecu iz Češke.
I ostali srpski juniori bili su veoma zapaženi, Nemanja Smiljnić strelac Gorfa iz Kališta je deveti sa sa 110 golubova, Maksim Egelja takmičar Dunava iz Futoga se plasirao na 11. mesto sa 107 golubova.
– Naši mladi strelci su u konkurenciji 27 takmičara iz Češke, Finske, Slovačke, Danske i Mađarska, pokazali visok kvalitet – zadovoljan je selektor Dejan Mihajlović.- Sve čestitke Borku Vasiljeviću koji je stasao u vrsnog strelca iako mu je ovo tek druga sezona. Odlazak na turnir u Brno je deo programa Streljačkog saveza za leteće mete Srbije, koje budžetskim sredstvima podržava Ministarstvo omladine i sporta Srbije. U ovu generaciju vredi ulagati, to su izuzetno talentovani juniori kojima samo iskustvo nedostaje za vrhunske domete.

Povezana vest:  Andrea Arsović osvojila srebro u finalu Svetskog kupa u Mnhenu