minhen nemanja i andreaPredsednički tandem nanišanio Minhen

Andrea Arsović predsednik Streljačkog kluba Partizan i Nemanja Mirosavljev predsednik Streljačke družine Novi Sad, oboje aktivni strelci i reprezentivci, završne pripreme za finale Svetskog kupa u Minhenu od 6. do 12. novembra sproveli su u Kragujevcu u novom zatvorenom strelištu za malokalibarsko (MK) oružje.
– Uslovi su bili izvanredni i radili smo vredno i MK i vazdušnim oružjem – kaže Dragan Donević trener Andree Arsović u Partizanu i reprezentaciji.- Zahvaljujemo se na gostoprimstvu našim sportskim prijateljima iz kragujevačke družine „Čika Mata“. Ove pripreme su deo programa olimpijskih kandidata za Rio 2016. koji podržava Olimpijski komitet Srbije.
Andrea Arsović se plasirala za finale Svetskog kupa u Minhenu sa oba oružja MK i vazdušnom puškom, dok je Mirosavljev izborio učešće MK puškom trostav 3 puta 40 metaka. Vazdušnom puškom gađaće Ivana Maksimović („Akademija Maksimović“).
Arsovićeva i Maksimovićeva izlaze na vatrenu liniju 9. novembra vazdušnom puškom, dok je trostav za muškarce, gde će kristalni globus ISSF nišaniti Nemanja Mirosavljev, 10. novembra.
Andrei Arsović će ovo biti treće učešće u finalu Svetskog kupa. U prethodna dva osvojila je šesta mesta vazdušnom puškom 2010. u Bangkoku i 2012. u Minhenu. Plasman u finale Svetskog kupa MK puškom izborila je zlatnim medaljama na Svetskim kupovima u Fort Beningu i Čangonu. Vazdušnom puškom plasirala se pošto je oborila svetski rekord osnovnog dela sa 419,7 krugova na Svetskom kupu u Čangvonu i zaradila 15 poena što joj je, uz dva poena za sedmo mesto u plej ofu, donelo 17 bodova i ulaznicu za Minhen. Na novembarskoj rang listi ISSF je četvrta MK i sedma vazdušnom puškom.
Mirosavljevu će ovo biti deveto učešće u finalu. Ima kristalni globus za pobedu MK puškom trostav 1995. u Minhenu i bronzanu medalju 2011. u Vroclavu. Bio je četvrti u trostavu 2012. u Bangkoku i dva puta šesti 2010. u Minhenu i 2008. u Bangkoku. Mirosavljev se kvalifikovao pobedom u trostavu na Svetskom kupu u Minhenu. Trenutno je četvrti na svetskoj rang listi MK puškom trostav.
Ivani Maksimović je ovo drugo učešće u finalu Svetskog kupa. Prošle godine u Bangkoku bila je peta MK puškom trostav. Kvalifikovala se za finale Svetskog kupa bronzanom medaljom vazdušnom puškom na Svetskom kupu u Čangvonu. Trenutno je druga MK i 13. vazdušom puškom na svetskim rang listama.
Pištoljem, sa oba oružja (MK i vazdušni pištolj) gađaće Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“) i Zorana Arunović (Crvena zvezda), a vazdušnim pištoljem Jasna Šekarić (Crvena zvezda).

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Babićeva predvodi Zapadnu Virdžiniju u seriji trijumfa