minhen 3 anderearrasovicAndrea Arsović osvojila srebro u finalu Svetskog kupa u Mnhenu

Andre Arsović strelac Partazana osvojila je srebrnu medalju i mali kristalni globus u gađanju MK puškom trostav 3 puta 20 metaka u finalu Svetskog kupa u Minehu sa 457,9 krugova. Veliki kristalni globus u zlatnu medalju osvojila je italijanska olimpijka Petra Zublasing sa 462,7 krugova, dok je bronza pripala Kineskinji Liuksi Vu sa 446,4 kruga.
Arsovićeva je u finale ušla sa druge pozicije sa odličnih 587 krugova (klečeći 196, ležeći 198, stojeći 193). Najbolji ruzultat imala je Čehinja Sikorova 589 krugova. Zublasing je bila treća sa 585, a Vu četvrta sa istim rezultatom. Finale je vredelo 578 krugova.
U finalu, Arsovićeva je posle 15 metaka u klečećem stavu bila u vođstvu (153,3:152,1) u odnosu na Zublasing, ali je u ležećem stavu Italijanka „pobegla“ (308,5:308) i sačuvala prednost do kraja. Arsovićeva je držala rastojanje u odnosu na Kineskinju, nije jurila „jake “ centre i rutinski privela meč kraju.
Andrei Arsović je ovo bilo treće učešće u finalu Svetskog kupa i prva medalja. U prethodna dva osvojila je šesta mesta vazdušnom puškom 2010. u Bangkoku i 2012. u Minhenu. Plasman u finale Svetskog kupa MK puškom ove godine izborila je zlatnim medaljama na Svetskim kupovima u Fort Beningu i Čangonu.
Vazdušnom puškom je drugog dana finala Svetskog kupa u Minhenu osvojila šesto mesto.
Ovo je treća medalja sprkih strelaca u finalu Svetkog kupa u Minhenu. Pre Arsovićeve srebrne trofeje i male kristalne globuse osvojle su Zorana Arunović MK pištoljem i Ivana Maksimović vazdušnom puškom.

Povezana vest:  Stefanoviću i Mikecu izmakla finala!