damir mikec pored semafora sa svojim rezultatomMikec: Strelište u Pekingu mi donosi sreću

 

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec izjavio je danas da je srebrnom medaljom na Svetskomn kupu u Pekingu u gađanju vazdušnikm pištoljem popravio utisak posle petog mesta u disciplini MK pištolj.

-Presrećan sam zbog ove medalje, jer sam popravio utisak posle kiksa u finalu MK pištoljem – ocenio je Mikec.

Reprezentativac Srbije je napomenuo da su pobednika u današnjem finalu odlučile nijanse.

Povezana vest:  Marićeva i Jovanović sjajni u Kragujevcu, "Zastava kup" Smederevcima

-Plej of je bio pun obrta, odlučivale su nijanse i bolja koncentracija u završnici – istakao je Mikec, koji je poslednjom dijabolom u finalu izgubio zlato sa 0,3 kruga zaostatka za Amerikancem Derilom Zarenskim.

Mikec je napomenuo da mu strelište u Pekingu „donosi sreću“.

-Na ovom strelištu sam gađao u finalu Olimpijskih igara i zauzeo sedmo mesto MK pištoljem. Prošle godine sam bio osmi MK pištoljem na Svetskom kupu. Takođe, 2008. na ovom strelištu na Studentskom šampionatu sveta, osvojio sam ekipnu bronzu – podsetio je Mikec.

Povezana vest:  Zoran Jakšić pobednik Otvorenog prvenstva Vojvodine u trapu

Drugi naš predstavnik u disciplini vazdušni pištolj Andrija Zlatić zauzeo je 16. mesto sa 579 krugova.

U disciplini olimpijski meč Stevan Pletikosuić je bio 16. sa 594 kruga, a istim rezultatom takmičenje je na 17. mestui završio Nemanja Mirosavljev.

Naš treći predstavnik u ovoj disciplini Milenko Sebić bio je 36. sa 591 krugom.

Zlatna medalja pripala je DŽozefu Hejnu (SAD) sa 702,2 (598) krugova, srebro je osvojio Nemac Henri Junhajnel sa 701,9 (598) a bronzu Amerikanac Erik Aptagraf sa 701,2 (598) krugova.

Povezana vest:  Maksimovićeva šampionka Evrope, reprezentacija osma u trostavu

Sutra će na vatrenu liniju izaći reprezentativke Srbije u disciplini malokalibarska puška trostav tri puta 20 metaka Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Aranka Binder, dok će se u vazdušnom pištolju takmičiti Jasna Šekarić i Zorana Arunović.