SSS TRIO ZA USPEHE PEJOVIC ARUNOVIC MASOVICPejović izabrao stručni štab 

Srećko Pejović direktor streljačkih reprezentacaja Srbije saopštio je na sadnici Upravnog odbora SS Srbije (predsednik Siniša Mašović) sastave stručnog štaba:
Koordinator – trener za pušku: Dragan Donević (Partizan).
Koordinator – trener za pištolj (žene): Jelena Arunović (Crvena zvezda)
Koordinator – trener za pištolj (muškarci): Aleksandar Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice).
O mlađim kategorijama u disciplinama puškom brinuće saradnici – treneri Marijana Novaković (Novi Sad), Milutin Stefanović („Čika Mata“) i Saša Iker (Jedinstvo) a za pištolj biće zaduženi Sreten Nešković („Aleksa Dejović“), Boban Marinković (Smederevo) i Dušan Hartner (Jagodina).
Doktor streljačkih reprezentacija biće dr Slaviša Jovanović lekar Jedinstva iz Stare Pazove.
– Jasna Šekarić biće kapiten reprezentacije – kaže Srećko Pejović.- Lični i treneri strelaca u klubovima biće treneri u reprezentacijama po pozivu a po potrebi u stručni tim uključivaćemo fizioterapeuta, psihologa i oružara.
U prvom delu sezone ne možete da računate na olimpijca Novog Sada Nemanju Mirosavljeva?
– Do početka serije svetskih kupova krajem marta, Mirosavljev će biti na poštedi. Ima već duže vremena problem sa kolenom. Trenuto je na terapiji i lekari procenjuju da li je potrebna operacija ili povreda može da se sanira na drugi način. Očekujemo da bude spreman za Šampionat sveta u septembru u Granadi gde se vade prve olimpijske vize za Rio – objasnio je Pejović.
Umesto Marine Simić (Novi Beograd Ušće), koja je prešla u seniorke, u razvojni program OKS uključen je strelac pištoljem Ana Alentijev iz Smedereva.
Pejović je brojčano prijavio reprezentaciju za turnir u Minhenu krajem januara – po četiri seniora, seniorke i juniorke i tri juniora puškom, kao i četiri seniorke, tri seniora i tri juniorke pištoljem. Generalna proba za ovaj turnir biće takmičenje u slovenačkom mestu Ruše od 10. do 12. januara:
– Posle ovog turnira koji je veoma kvalitetan i gde će učestvovati dosta strelaca o trošku klubova, saopštiću poimenične sastave za Minhen – dodao je Pejović.- U glavnom gradu Bavarske imaće najjaču probu do Šampionata Evrope u Moskvi od 26. februara do 6. marta 2014.
Predlozi Stručne komisije SS Srbije o kalendaru i normama su usvojeni, kao i spiskovi kategorisanih sportista i stipendista i rang liste najboljih klubova i pojedinaca. Usvojeno je i Pravilo o licenciranju trenera.

Povezana vest:  Grgić šesti vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu