ANDREA ARSOVIC

Arsović: Ispisale smo istoriju osvajanjem zlatne medalje

Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović, članica tima koji je na šampionatu Evrope u Moskvi osvojio zlatnu medalju, rekla je danas da je ostvaren istorijski uspeh, koji dodatno dobija na težini zbog činjenice da se pripreme za takmičenja malim kalibrom obavljaju u inostranstvu.
Na nedavno završenom EP Arsovićeva, Ivana Maksimović i Dragana Todorović osvojile su zlatnu medalju i oborile evropski rekord sa rezultatom od 1.247,1 krug.
-Rezultat sa Evropskog prvenstva u Moskvi je istorijski. Drago mi je da smo Todorovićeva, Maksimovićeva i ja ispisale istoriju i ostvarile evropski rekord. Bilo je pitanje kako ću početi ovu sezonu, a sada mi je cilj da se kvalifikujem na Olimpijske igre u Brazilu. Moram da naglasim da imamo izuzetno loše uslove za mali kalibar i za takmičenja se spremam van države, uz veliku pomoć ministarstva – rekla je Arsovićeva na konferenciji za medije u hotelu „Union“.
Trener srpskog tima Srećko Pejović izrazio je zadovoljstvo zbog rezultata na najjačem evropskom takmičenju.
-Želim da kažem da smo zadovoljni, osvojene su tri medalje, a posebno bih istakao ekipno zlato. Čestitke zaslužuju Arsovićeva i Maksimovićeva za medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Dodao bih ogroman uspeh kadeta, koji su obezbedili dve kvote. Mogli smo da osvojimo još dve medalje, ali možemo da budemo ponosni na naše rezultate – dodao je Pejović.
Predsednik Streljačkog saveza Srbije Siniša Mašović čestitao je štručnom štabu i članovima reprezentacije na velikom uspehu u Moskvi.
-Dostojno su reprezentovali našu zemlju u Rusiji. Ipak, ono čime nisam zadovoljan je intezitet praćenja ovog takmičenja. Ne vidim neku veliku razliku između uspeha strelaca i ostalih. Mislim da je sada idealan trenutak da se obezbede uslovi i nacionalni centar za najstariji sport u državi – zaključio je Mašović.
U pojedinačnoj konkurenciji Arsovićeva je osvojila srebrnu medalju, dok je Maksimovićeva završila na trećem mestu.

Povezana vest:  Marko Maksimović, Siniša Kojović i Nikolina Zagorac prvaci Beograda