dusko_milic_selektor_rukometa_devojkePočele pripreme za mečeve sa Grčkom i Turskom

 

Ženska rukometna reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu uoči priprema za poslednje utakmice kvalifkacija za Evropsko prvenstvo, koje će igrati sa selekcijama Grčke i Turske.

Selektor Duško Milić istakao je da je optimista i da veoma dobro poznaje protivnike.

-Kada smo Tursku mogli da pobedimo u gostima, zašto ne bismo mogli i na svom terenu. Protivnice dobro poznajem i dobio sam kasetu utakmice između Crne Gore i Turske. Još ne znamo kakav će biti sastav ekipe, ali sve najbolje njihove igračice biće u timu – rekao je Milić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  Pitajte Vladu Mandića sve što vas zanima

On je dodao da će jedna od najboljih rukometašica Srbije Andrea Lekić moći da igra, posle ozbiljne povrede ruke, jer već desetak dana trenira i ima dozvolu lekara.

Članica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Milena Delić naglasila je da ekipu ne sme da zavara pobeda u Turskoj.

-Optimista sam i nadam se da ćemo ove kvalifikacije završiti na najbolji način – rekla je Delićeva.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije pobedili novinarsku selekciju

Rukometašica Srbije Sanja Damnjanović takođe sa optimizmom dočekuje naredne mečeve, ali je izrazila žaljenje što u mečevima sa Španijom njena ekipa nije uspela da osvoji bar jedan bod, jer je imala dobru priliku, naročito u meču koji je odigran u Zaječaru.

Reprezentativka Srbije Slavica Koperec očekuje pobedu protiv Grčke i Turske i nada se da će ekipa dobro raditi na pripremama i na predstojećim mečevima odigrati onako kako se dogovore sa trenerom.

Povezana vest:  SP DANSKA, Danci bez Knudsena na šampionatu sveta

Rukometašice će od danas do 25. maja trenirati u Ečkoj, a naredni meč kvalifikacija odigraće 26. maja u Patri sa Grčkom, a zatim u Smederevu 30. maja sa Turskom.