rodger_federer_4ATP MADRID

Poznati učesnici polufinala

 

Poznati su svi učesnici polufinala ATP Masters turnira serije 1.000 u Madridu. Federer se revanišrao Gulbisu

Švajcarac Rodžer Federer, najbolji svetski teniser i branilac titule u Madridu, pobedio je u četvrtfinalu 21-godišnjeg Litvanca Ernestsa Gulbisa, 34. igrača na svetskoj rang listi sa 2:1 u setovima (3:6, 6:1, 6:4).

Gulbis je imao set i 1:0 uz brejk u drugom setu a onda je proradio Federer. Švajcarac nije igrao na svom nivou u prvom setu, ali je na vreme proradio i osvojio devet od sledećih 10 gemova. Do kraja meča dominirao je Federer, iako se ne može reći da je Gulbis igrao loše u tom delu meča.

Povezana vest:  Mari: Đoković mi je najveća pretnja u 2017.

Federer i Gulbis sva tri međusobna duela u njihovim karijerama odigrali su ove godine i svaki put je pobednik odlučivan u trećem setu.

Austrijanac Jurgen Melcer lako je došao do pobede u četvrtfinalu protiv domaćeg tenisera Nikolasa Almagra sa 2:0 u setovima. O Rafaelu Nadalu nije potrebno trošiti reči. Pred domaćom publikom Rafa je deklasirao Gaela Monfilsa sa 6:1, 6:3 a posle nešto više od dva časa igre Endi Marej izgubio je u duelu sa devetim nosiocem na turniru, domaćim igračem Davidom Fererom.

Povezana vest:  ATP HJUSTON, Istog dana ispali prvi nosilac i branilac trofeja

U polufinalu će se sastati Rodžer Federer i David Ferer kao i Rafael Nadal i Nikolas Almagro.

 

ATP Madrid, četvrtfinale:

Federer (1) – Gulbis 3-6, 6-1, 6-4

Almagro – Melzer 6-3, 6-1

Nadal (2) – Monfils (12) 6-1, 6-3

Marej (3) – Ferrer (9) 5:7, 3:6