boskovicEP ŽENE 2014
Bošković: Sa mnogo povređenih nismo mogli više

Selektor srpskih rukometašica Saša Bošković rekao je posle poraza od Crne Gore da nacionalni tim nije mogao da pruži više zbog brojnih povreda u sastavu.
Srbija je večeras u Osijeku izgubila rezultatom 22:19, u meču 1. kola D grupe prvenstva Evrope.
-Bila je ovo teška utakmica i za mene i za ekipu. Uspeli smo nekako da se u pojedinim momentima vratimo u meč, ali sa tako mnogo povređenih devojaka nismo mogli više – izjavio je Bošković, navodeći da je ekipa od 10. minuta ostala bez srednjeg beka Katarine Stepanović.
-To je veliki hendikep za reprezentaciju. Moj tim je pokazao veliku želju, ali imamo problem i sa Draganom Cvijić koja je otišla na snimanje ruke. Čestitam ekipi Crne Gore, nama preostaje da se odmorimo i spremimo za Francusku-kazao je Bošković.
Jedna od najboljih u timu Srbije, Biljana Bandelijer, rekla je da je protiv Crnogorki bila očekivano teška utakmica.
-Žao mi je što smo izgubili ovaj meč. Nedostajala nam je koncentracija u napadu. Preostaje nam da se sada odmorimo i sredimo za nastavak takmičenja, a Crnoj Gori čestitke na pobedi. Okrećemo se narednom protivniku i idemo dalje-poručila je Bandelijer.
Crnogorski selektor Dragan Adžić takođe je naveo da je očekivao težak meč.
-Srbija je bila jako kvalitetan protivnik. Čestitam im, jer su sa toliko povređenih igračica pružile ovakvu partiju. Pokazale su karakter i kvalitet. Ujedno sam zahvalan mojim igračicima što su uspele da se izbore sa svim stvarima i ostvare veliku pobedu protiv velikog protivnika- rekao je Adžić, dok je reprezentativka Biljana Pavićević istakla da „nije mala stvar pobediti vicešampionke sveta“.
-Ova pobeda će nam mnogo značiti. Imali smo sjajnu Sonju Barjaktarović na golu. Srbiji čestitam na sjajnoj partiji – kazala je Pavićević.
U utakmicama 2. kola D grupe evropskog prvenstva Srbija u sredu od 18 sati igra protiv Francuske, a Crna Gora se od 20.15 sastaje sa Slovačkom.

Povezana vest:  RADNIČKI GOSTUJE SLOGI