seniori elezovic vuckovicUroš Elezović: Poziv selektora me iznenadio

Već par godina najdominantnija figura u domaćoj Super ligi po mišljenjima rukometnih stručnjaka, Uroš Elezović (33) zaslužio je poziv selektora Dejana Perića pred odlučujuće mečeve u kvalifikacijama za EURO 2016 u Poljskoj. Iskustvo levog beka poniklog u dresu Vrbasa, sa zavidnim internacionalnim stažom (Francuska, Slovenija, Švajcarska) biće od pomoći nacionalnom timu u duelu sa Crnom Gorom (sreda, 20 časova, Bar) u kome će se praktično igrati na sve ili ništa.

– Iznenadio me poziv selektora. Držao sam jedan nivo igara duži vremenski period, i kada ranije nije došao poziv u nacionalni tim, bilo je potpuno neočekivano da sada stigne, ali naravno da prija, pogotovo što su takmičarski jako bitne utakmice.

Kao glavni protagonista šampionskih titula Vojvodine, Elezović u nacionalni tim donosi kvalitet iz domaće lige…

Povezana vest:  Rukometaši Francuske odbranili zlatnu olimpijsku medalju

– Potvrdili smo kvalitet titulama u domaćem prvenstvu. Ova godina je bila izuzetno uspešna, osvojili smo čak četiri pehara. Negde je i logično da se šansa pruži igračima iz domaćeg prvenstva, koji pokazuju kvalitet u Super ligi, a na njima je da tu šansu iskoriste.

Kakav je komentar dosadašnjeg dela kvalifikacija za Poljsku?

– Šteta što se nije napravilo više u Nišu protiv Islanda. Onaj meč u Rejkjaviku ne vredi ni komentarisati. Zato je vrlo bitna ova utakmica da se pokaže da možemo da se vratimo. Ako neko to može, onda to može Srbija, koja često zna da igra od najboljeg do najgoreg.

Meč sa Crnom Gorom u gostima je veliki ispit za ovaj tim…

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Teniseri uz rukometaše

– Postoji tenzija, ali takav meč donosi i draž. Može mnogo da se dobije, ali i izgubi. Na meč u Baru moramo gledati kao na izazov. Tamo su padale velike reprezentacije u prethodnim godinama. Očekujem i teži meč nego što se to očekuje. Vrlo dobro znamo kako Crnogorci igraju pred domaćom publikom. Znamo se veoma dobro. U današnjem rukometu sve je dostupno, gotovo da je nemoguće da sakriješ informacije. Sličnih smo mentaliteta, međutim, pokušaćemo i da ih iznenadimo.

Selektor Crnogoraca, Ljubomir Obradović, izjavio je da vrlo dobro poznaje vrline, ali i mane srpskih rukometaša. Može li neko van njegovog fokusa, poput tebe, da predstavlja iznenađenje?

– Nadam se da će to biti kolektiv. Možemo da naslutimo šta će nam oni ponuditi po tipu igrača koje je Obradović izabrao i načinu njihove igre. Imaju mlad sastav i prijatno su me iznenadili. Uradili su podmlađivanje na jedan lep način, napravili dobru reprezentaciju koju respektujem i koja na velikom takmičenju može da napravi dobar rezultat prolaskom grupe. Imaju dobar kolektiv. Uradili su bezbolan rez.

Povezana vest:  Štrand u znaku Srpkinja

Da li će to biti meč na jednu loptu?

– Može svašta da bude. Biće naboja, tako je uvek u Crnoj Gori. Igraju srcem, može da se desi da bude na loptu, a možda će neko izgoreti u želji. Pobedićemo glava, neće srce. Pametniji i pribraniji će odneti bodove, iako mnogi očekuju drugačije – uveren je Elezović.