srbija tim-protiv izraelaPerić: Velikom željom igrača do plasmana na EP

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić izjavio je večeras, nakon pobede srpskih reprezentativaca nad Izraelom, da je veoma ponosan na svoje igrače, jer su velikom željom došli do plasmana na Evropsko prvenstvo.
-Ponosan sam na sve igrače koji su izgurali ovaj kvalifikacioni ciklus i na kraju zasluženo proslavili značajan uspeh. Bilo je tokom kvalifikacija i oscilacija, ali veliku želju i motiv ovih igrača niko ne može da ospori – izjavio je Perić na konferenciji za novinare.
Selektor je naglasio da su plasmanom na EP postavljeni temelji budućnosti srpskog rukometa.
Reprezentativac Dalibor Čutura, koji je danas u Kraljevu proslavio 40. rodjendan, rekao je da Izrael nisu podcenili ni u jednom trenutku utakmice.
-Veoma ozbiljno smo ušli u utakmicu i svih 60 minuta odigrali maksimalno koncentrisano, jer Izrael nije naivna ekipa. Ostvarili smo zacrtani cilj, plasirali se na EP, i svima od srca čestitam na tom uspehu – rekao je Čutura.
Muška rukometna reprezentacije uspešno je završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine, pošto je večeras u Kraljevu pobedila selekciju Izraela sa 32:23 (19:12).
Izabranici Dejana Perića plasman na EP obezbedili u sredu kada su u Baru odigrali nerešeno sa Crnom Gorom (23:23) i osvojili važan bod.
Srbija u grupi četiri ima osam osvojenih bodova, a koje će mesto na kraju zauzeti zavisi od ishoda meča Island – Crna Gora.
Evropsko prvenstvo održaće se od 17. do 31. januara 2016. godine u Poljskoj.

Povezana vest:  EP KADETA, Orlići bolji i od Slovaka, Izborili plasman u TOP 8!