Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je danas da njegovu ekipu čeka teška utakmica protiv Nemačke, za koju je naveo da je „rival po meri“.

-Dobro smo počeli prvenstvo i nastavljamo dalje. Bitno je da nema povreda, da su devojke spremne za ono što nas očekuje. Čeka nas teška utakmica sa Nemicama, a onda još teža sa Holandjankama, za koju nećemo imati ni 24 sata da se spremimo – rekao je Obradović u najavi utakmice.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije izgubili od Rumuna

Srbija će posle dve pobede na početku Svetskog prvenstva, u trećem kolu Grupe D igrati protiv domaćina Nemačke. Obradović je naveo da je utakmica protiv Nemačke važna „iz mnogo razloga“.

-Postavlja se pitanje i prvog mesta u grupi. Imamo pravo na optimizam, ali ne mogu da kažem da ćemo pobediti u oba duela. Devojke su koncentrisane, žele i hoće da pruže maksimum. Veoma je bitan odnos prema igri i naravno rezultat – kazao je Obradović.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Španci pobedom nad Rusima do prvog mesta u C grupi

Po njegovim rečima, Nemačka ima „dobru i stamenu“ odbranu, kao i „dosta dobrih rešenja u napadu“.

-Na nama je da sve to osujetimo, da se spremimo na najbolji način. Da pariramo tim napadima i nadjemo povoljne situacije u našem napadu – naveo je selektor.

Rukometšaica Marija Obradović rekla je da reprezentacija Srbije želi da pobedi u svakoj utakmici.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Stojković: Ovo je početak velikog sna

-Nemačka želi da posle 10 godina ponovo dodje do medalje, a spominju i zlatnu. Prirodna je to želja pred domaćom publikom. Medjutim, imamo više kvalitetnih bekova od njih. Lepo je biti deo reprezentacije, a verujem da će biti još lepše kada nastavimo seriju pobeda – rekla je Marija Obradović.

Utakmica protiv Nemačke igraće se u utorak od 18.00 u Lajpcigu.