Rukometni savez Hrvatske (HRS) pozvao je navijače da na utakmicama Evropskog prvenstva, koje danas počinje utakmicama u Splitu i Poreču, ne koriste nepristojan jezik i upozorio ih da je zabranjeno posedovanje svih predmeta kojima se neko može povrediti.

-U samoj dvorani nipošto nemojte koristiti reči, izraze i gestove fašističke prirode – navodi se u saopštenju hrvatskog saveza pod naslovom „Naše dvorane su mesto nulte tolerancije na nasilje i diskriminaciju“.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije u kvalifikacijama za OI 2020

Navijači su pozvani da ne koriste rekvizite, transparente, pesme i gestikulaciju koji podstiču društvenu, versku, nacionalnu i političku netoleranciju.

-U samoj dvorani nipošto nemojte na bilo koji način ugrožavati ostale gledaoce i tok utakmice – navodi se u proglasu HRS-a.

HRS je naveo da je zabranjeno unošenje staklene ambalaže, kišobrana, bilo koje vrste oružja i municije, pirotehnike, laserske uredjaje, upaljače, kovanice, kozmetičke preparate…

Povezana vest:  Preminula rukometašica Jelena Zindović

U saopštenju je navedeno i da je zabranjen ulazak u dvoranu osobama pod uticajem alkohola ili bilo kakvih opojnih droga, te unošenje u dvoranu alkoholnih pića i opojnih droga. Takodje, zabranjeno je I unošenje bilo kakvih navijačkih rekvizita kojima je moguće nekog povrediti.