igor_butulijaIgor Butulija: U krugu favorita za trofeje

Uvodni mečevi u Super ligi muškaraca, nagovestili su uzbudljivu sezonu i neizvesnu borbu za vrh tabele, kao i opstanak u elitnom društvu. Pred drugo superligaško kolo, razgovarali smo sa trenerom Crvene zvezde, Igorom Butulijom.

Crvena zvezda svake godine nastupa sa visokim ambicijama, s tim što ove godine, kao prošle, nema Kolubare, koja je bila objektivno kvalitetnija od svih ostalih ekipa u borbi za trofeje. Kakav je baš sastav u odnosu na prošlu sezonu?

– Teško je to analizirati u ovom trenutku. Mi smo još uvek u procesu stvaranja ekipe. Dosta igrača je otišlo iz kluba tokom leta, a dosta je i došlo. Ukoliko se pojačamo sa još dva igrača, sa kojima smo u pregovorima, onda ću prihvatiti ulogu favorita. U ovom trenutku jesmo u najužem krugu, ali nismo najbolji.

Koga vidite kao najozbiljnije protivnike u borbi za trofeje?

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Vojvodina osvojila Kup Srbije pobedom nad Zvezdom

– Tu je Partizan, koji ima odličnu ekipu, ali koliko vidim, sebe ne svrstaju u favorite. Da li je stvar u pritisku, pa idu iz drugog plana, ne znam, ali znam te momke, trenirao sam neke, kvalitetni su. Metaloplastika će i ove sezone imati odličnu ekipu. Vojvodina ima dobru ekipu, kao i kragujevački Radnički. To su negde ekipe, koje će biti u borbi za sam vrh.

Koliko je ideja o organizaciji regionalne lige, u koju bi, prema najavama, išle dve najbolje ekipe iz srpske Super lige, uozbiljila sve klubova i naterala ih da sa više strasti priđu novoj sezoni?

– Ne mislim ja da će ići dve ekipe. Sve se vrti oko Srbije. Mi smo najveće eks jugoslovenska republika i ubeđen sam da moraju da idu tri ekipe. Mislim da još uvek to nije regulisano i ne verujem da će biti tako. Ima puno stvari tu da se reši. Kada se sedne za sto, videćemo šta je realno. Regionalnu ligu podržavamo i to bi bila fenomenalna stvar.

Povezana vest:  Zaječar i Jagodina eliminisani iz evrospkih takmičenja

Posle relativno lake pobede u Nišu nad Naisusom (33:25), u „Šumice“ dolazi Planinka (ponedeljak, 18.30 časova), koja je iznenadila u prvom kolu, snažnim otporom Metaloplastici u Šapcu (28:29). Kakav meč očekujete?

– Uradićemo sve da ne dozvolimo da dođe do neizvesnog meča. Optimista sam i smatram da smo kvalitetniji sastav. Bodovi se podrazumevaju.

Komentar parova drugog kola Super lige:

Naisus – Vranje

Derbi Juga će sigurno biti zanimljiv. Dve temperamentne ekipe. Vranje je još uvek nepoznanica. Blagu prednost dajem Nišlijama.

Vojvodina – Metaloplastika

Svakako, derbi kola. Oba ishoda su moguća. Cenim obe ekipe. Biće neizvesno i interesantno.

Povezana vest:  Lekić: Lekari su dali zeleno svetlo, spremna sam

Radnički – Priboj

Mislim da Radnički ima jednu formiranu igru i apsolutni je favorit, pogotovo kada igra kod kuće.

PKB – Dinamo

PKB je pun elana nakon uvodne pobede u Priboju. Dinamo je izgubio kod kuće, tako da je za mene PKB favorit.

Požarevac – Jugović

Interesantna utakmica. Požarevac je solidna ekipa i ne sme se potceniti. Što se tiče Kaćana, trebalo bi videti, kako će se oporaviti posle teškog poraza od Partizana. Očekujem kvalitetnu utakmicu i mislim da Požarevac ima šanse da pobedi pred svojim navijačima.

Partizan – Crvenka

Mislim da je Partizan apsolutni favorit.

Smederevo – Kolubara

To će biti, takođe, interesantna utakmica. Kolubara je favorit. Dobili su na startu važnu utakmicu i u prednosti su u odnosu na domaćina.