strahinja_milic_partizanPartizan u osmini finala Čelendž kupa

 

Strahinja Milić, golman rukometaša Partizana svojom briljantnom odbranom 12 sekundi do kraja pri vođstvu Međimurja 24:21, doneo je crno-belima plasman u osminu finala Čelendž kupa. Mladi čuvar mreže, uspeo je da zaustavi šut sa šest metara Rudolfu Ćuziću, što je donelo neopisivu radost na parketu posle završetka duela, s obzirom da je Partizan u prvom duelu treće runde ostvario trijumf u Beogradu 31:27.

Silno su krenuli domaćini u meč i već u 9. minutu poveli sa 5:0. Prvi gol Partizan postiže tek minut kasnije, da bi posle toga Međimurje napravilo razliku i na poluvreme se otišlo sa velikih šest golova minusa (12:6).

U drugom delu igre, izabranici Aleksandra Brkovića nisu uspevali su da nađu svoju igru, tako da su u 34. minutu gubili sa velikih 8 golova razlike (15:7). Ipak su polako počeli da slažu kockice, stizali domaćina, ali tek od 50. minuta serijom 5-0 uspeli da se vrate u meč (23:20. Poslednjih četiri minuta odigravala se drama na terenu. Igralo se gol za gol, a kada je Nenad Maksić u poslednjem minutu postigao gol iz sedmerca, sreća je bila uz crno-bele. I na kraju, mogli su domaćini da postignu gol za osminu finala, imali čist zicer, ali je Milić pokazao da je jedan od najboljih čuvara mreže.

Povezana vest:  Andrea odvela Vardar na FINAL FOUR

Posle meča počelo je slavlje na terenu. Zagrljeni rukometaši Partizana znali su da proslave prolaz u osminu finala Čelendž kupa.

– Radostan sam što smo prošli. Iskren da budem, mi smo išli da obe utakmice dobijemo. Večeras smo nadigrani u Čakovcu. Dali smo 21 gol samo. Na kraju smo ipak preživeli, Maksić je pogodio sa 7 metara. Nismo večeras ličili na sebe, a jedino pozitivno je što smo se plasirali u osminu finala. Zahvalio bih se gradu, klubu domaćinu na prijemu i gostoprimstvu.- rekajo je Aleksandar Brković, trener Partizana

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Bojan Perić: Samo nebo je granica! Pobedićemo i Brazil!

 

– Čestitao bih mojim saigračima na borbenosti, kao i treneru na prolazu u osminu finala. Zasluženo smo izgubili, ali ipak smo uspeli da prođemo dalje. Ekipi domaćina poželeo bih sreću u prvenstvu Hrvatske.- izjavio je prvotimac Partizana, Aleksandar Pilipović.

 

Željko Anić, trener Međimurja požalio se na suđenje, ali je čestitao Partizanu:

– Doživeo sam veliki šok, ali iskreno čestitam rukometašima Partizana i želim im da odu što dalje u Evropi. Šta sam imao da kažem sudijama, rekao sam im u lice. Dok god budemo imali ovakve sudije, kao i one što su delili pravdu u Beogradu, nema napretka rukometa. Nismo imali sreće na kraju, ali u biti sam zadovoljan sa obe utamice. Čestitam i mojim momcima i život ide dalje.

 

– Teško mi je bilo šta da kažem posle meča. Ponosan sam na moje saigrače i na publiku koja nas je bodrila. Čestitam Partizanu. Moram da kažem da sudije su bile očajne, jer su u posledjnih 10 minuta nam dosuđivali po dva minuta isključenja, koje nismo zaslužili. Partizan je ipak, veliki klub, znali su da odigraju kako treba i prošli dalje. – rekao je Davor Varda, kapiten Međimurja:

Povezana vest:  Rukometašice Radničkog bolje od ekipe Medicinara

 

 

MEĐIMURJE – PARTIZAN 24:21 (13:6).Dvorana: “Graditeljske škole”.

Gledalaca: 1.200.

Sudije: Pandžic i Satordžija (obojica iz BIH).

Sedmerci: Međimurje 0, Partizan 3 (1).

Isljucenja: Međimurje 14 minuta, Partizan 6 minuta.

 

MEĐIMURJE: Ćuzić 4, Varga 3, Jeftić 4, Krajner 4, Maretić 2, Zadravec, Malović, Sladoljev (11 odbrana), Paponja 4, Sunjić, Herman 1, Cavar 2, Rodik, Balent (2 odbrane).

PARTIZAN: Ljubenović, Butulija 4, Minić, B. Radanović, Maksić 5, Pilipović 4, Milić (11 odbrana), S. Radanović, Marinković, Ilić 2, Kostadinović 3, Rašić 1, Marjanac 1, Mešter 1.

PHOTO: ataimages.rs