Rasid Hanifi, HAsemi Djiar, Snezana Samardzic-Markovic i vlade DivacPotpisan sporazum o saradnji Srbije i Alžira

 

Ministarstva sporta Srbije i Alžira potpisali su večeras u Klubu poslanika u Begoradu sporazum kojim se sprovodi u delo raniji okvirni dogovor iz marta.

Ministar omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković precizirala je da su ovim sporazumom definisani brojni detalji ranijeg dogovora i dodala da očekuje veoma plodnu saradnju.

-Iako smo tek sada precizirali vidove saradnje sa našim alžirskim prijateljima, podsetila bih da su se u prethodnom periodu naši sporstki sistemi već proželi – rekla je Samardžić-Markovic.

Povezana vest:  Počelo Omladinsko prvenstvo Srbije u šahu

Najbolji fudbaleri Srbije u martu su gostovali u Alžiru i pobedili državni tim domaćina sa 3:0 u okviru priprema za šampionat sveta u Južnoj Africi, a trenutno u našoj zemlji borave talentovani džudisti iz te zemlje Magreba.

-Zajednički program rada naših i alžirskih džudista kandidat je za nagradu projetka ‘Mir i sport’, koji finansira princ Albert od Monaka, pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija – naglasila je Samaržić-Marković, uz napomenu da su afrički bokseri danas učestvovali na tradicionalnoj manifestaciji „Zlatna rukavica“.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Hendrikson najbolja u Oslu

Ministar sporta Alžira Hašemi Inđir ocenio je da je sportska saradnja dve zemlje „na dobrom putu“ i da je zasnovana „na velikom poverenju i poštovanju dosadašnjih dostignuća“.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac, koji je sa prvi čovekom alžirske „olimpijske kuće“ Rašidom Halemijem potpisao ugovor o saradnji, istakao je da sportski čelni dve zemlje pokušavaju da „prodube bilateralne odnose“.

Povezana vest:  Sportski savez Srbije usvojio novi statut

-Na nama je da stvorimo što bolje uslove za trenere i takmičare kako bi njihovi rezultati u predstojećem periodu bili na vrhusnkom nivou – zaključio je Divac.