Momir Ilić: Island kvalitetna ekipa, ali sa lošom odbranom

 

momir_ilic_ruk_reprezentacijaJedan od najboljih srpskih rukometaša, Momir Ilić, ocenio je da je Island, prvi protivnik Srbije na Evropskom prvenstvu u Austriji, iskusan, maksimalno borben i kvalitetan tim, ali sa nešto lošijom odbranom i ne naročito sigurnim golmanom.

-Očekuje nas teška utakmica. Svi znamo da je Island dobra reprezentacija i da će dati sve od sebe da pobedi u prvoj utakmici, jer je to važno za dalje takmičenje. Iskusni su, sa puno kvalitetnih igrača i maksimalno su borbeni – rekao je Ilić.

Island, prema njegovim rečima, osvajanjem drugog mesta na Olimpijskim igrama u Pekingu nije napravio iznenađenje, jer je ozbiljno radio do tog uspeha.

Povezana vest:  Srpske rukometašice: Spremne smo za Svetsko prvenstvo

-Uvek su bili ‘tu negde’, ali nisu imali sreće. Na OI su igrali jako dobro, a iskustvo i zajedništvo je doprinelo da dodju do finala. Pobedili su jake protivnike. Sigurno je da imaju mentalitet da se ne predaju do posslednjeg momenta. To je njihova prednost – rekao je Ilić.

On je naglasio da bi prednost Srbije trebalo da bude odbrana.

-Treba da se spreči polukontra i kontra. Njihova odbrana nije neki adut i nemaju sigurnog golmane, ali on može da pruži dobru partiju. Nadam se da protiv nas to neće uraditi – rekao je Ilić.

Povezana vest:  Derbi u Šapcu, Vučković: Idemo do kraja

Reprezentacija Srbije do sada nema pozitivan skor sa Islandom na velikim takmičenjima.

-Mnogo lakša za nas biće ta druga grupa, jer ćemo tamo igrati sa Rusima i Norvežanima. Međutim, nadam se da ćemo taj loš skor sa Islanđanima popraviti – rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, to što je Island po godinama „stara ekipe“, ne mora da bude njihova mana.

-To ljudi pričaju, ali to što Olafur Stefanson ima 37, 38 godina, nije važno, jer na svakoj utakmici postigne po 10 golova. To je s jedne strane njihova prednost, jer su dugo zajedno i poznaju se dobro. Svi su spremni i trčaće dobro. Mislim da nisu stara ekipa i ne možemo tako da razmišaljamo – objasnio je Ilić.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Potukli se makedonski navijači

Na pitanje koje reprezentacije vidi kao favorite na Evropskom prvenstvu u Austriji, on je odgovorio: „Francuska je među glavnim favoritima, možda Poljska, Hrvatska. Možda bude neko iznenađenje.

Rukometaš Srbije izdvojio je i Španiju, kao „korektnu reprezentaciju“ i dodao: – Zna se nekoliko favorita o kojima svi govore, ali neko može da dođe sa strane. Voleo bih kada bi to bila Srbija.

Evropsko prvenstvo održaće se od 19. do 31. januara u Austriji, a Srbija igra u Grupi B, u Lincu. Prvi meč sa Islandom igraće sutra od 20.15.