vukovic_veselin_srb_rus (4)SP ŠVEDSKA 2011

Vuković: Igrali smo i protiv publike!

 

Spuštena je zavesa i na drugu utakmicu na Planetarnom skupu u rukometu. Ekipa Srbije rutinski je pobedila amatere iz zemlje kengura a prvu su dobili neugodni Alžir.

Na redu je meč sa Danskom ali je posle meča Srbije i Australije selektor Srbije Veselin Vuković bio zadovoljan.

Posle utakmice selektor Srbije Veselin Vuković je rekao:

– Čestitao bih ekipi Australije na dobroj igri. Danska publika je podržavala našeg rivala, da bi nas što više izmorila za sutrašnju utakmicu. I to je deo sporta. Momci su odradili to što smo se dogovorli, sa nekoliko grešaka. Bitno je da su imali želju, da su pokušali da neke segmente igre unaprede. Samo je Ivan Stanković igrao koji minut više da poštedimo Rajka Prodanovića koji ima sitnu povredu.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Dankinje bolje od Čehinja na startu druge faze EP

Ivan Stanković, reprezentativac Srbije posle utakmice je bio kratak.

-Zahvaljlujem se ekip Australije na dobroj igri. Oni su bili borbeni i otežali su nam u nekim trenutcima stvari koje smo zamislili da odradimo. Cilj je bio da u igri budu oni koji nisu igrali prvi meč sa Alžirom, da bi se odmorili pojedinci za meč sa Danskom, koja je važnija – rekao je Stanković

Povezana vest:  Rukometašice Budućnosti evropske prvakinje

Momir Rinić je posle utakmice bio raspoložen.

– Bitno je da posle prve dve utakmice imamo isto toliko pobeda. Mislim, da i možda nismo baš najbolje odigrali duel protiv Australije, ali je važno da se niko nije povredio. Pobedili smo sa velikom razlikom, što nam je i bio cilj. Sada možemo normalno da se pripremimo sa utamicu protiv super ekipe Danske. Imaćemo snage i moći da uz dobru pripremu pokažemo svee što znamo, a rezultat ćemo videti sutra posle 22,00 sata.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Srbija ispustila pobedu protiv Švedske

Selektоr Australije Taip Ramadani:

– Zadovoljan sam i ponosan što smo igrali protiv jedne reprezentacije kao što je Srbija. Pošto  rukomet igramo amaterski, za nas je ovo jedna dobra utamica i proba za buduće duele koje igramo na ovom šampionatu.

 

SRBIJA – AUSTRALIJA 35 :18 (16:8).

Dvorana: „Arena Malme“. Gledalaca: 3000. Sudije: Karbas i Kolahdouzan (Obojica iz Irana).

Iskljucenja: Srbija 12 minuta, Australija 12 minuta.

Sedmerci: Srbija 2 (2), Australija 4 (3).