SP_2011_svedskaSP ŠVEDSKA 2011

Srbija i Hrvatska podelili bodove

Rukometna reprezentacija Srbije odigrala je danas u Malmeu nerešeno sa Hrvatskom 24:24 (13:12), u četvrtom kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu. Rukometaši Srbije vodili su sa dva gola (24:22) u 53. minutu, ali u finišu meča nisu uspeli da sačuvaju prednost.

Ovom pobedom Srbija je praktično obezbedila učešće u narednom krugu i pre poslednje utakmice u grupi sa Rumunijom, koja je ranije izgubila od Alžira. Najefikasniji u timu Srbije bili su Ivan Nikčević sa sedam i Marko Vujin sa pet golova, dok je u ekipi Hrvatske Igor Vori postigao osam, a Vedran Zrnić sedam golova.

Povezana vest:  Perić saopštio spisak igrača za kvalifikacione utakmice

Srbija je protiv zvaničnog svetskog vicešampiona odlično počela meč i održavala rezultatsku ravnotežu. U ne naročito lepoj utakmici u prvom poluvremenu odlično se snalazio Ivan Nikčević na levom krilu, dok je solidan bio Momir Ilić. S druge strane, Ivano Balić je dobro sarađivao sa pivotmenom Igorom Vorijem, a Vedran Zrnić sigurno izvodio penale.

Tek u drugom poluvremenu, u 35. minutu Hrvatska je uspela da povede sa dva gola razlike (16:14), ali je u 44. minutu bilo izjednačeno – 19:19. U poslednjih 10 minuta rukometaši Srbije imali su prednost, poveli su sa 23:21 i zatim sa 24:22, ali nisu uspeli da to vođstvo sačuvaju.

Povezana vest:  Selektor rukometašica privremeno vodi mušku reprezentaciju Srbije

Prvo je Danimir Ćurković zbog neopreznog starta u odbrani dobio „dva minuta“, pa je Zrnić smanjio na 24:23, a onda je Momir Ilić napravio probijanje u napadu, posle čega je Marko Kopljar izjednačio.

U poslednjem napadu za Srbiju Marko Vujin nije bio precizan, a u poslednjih nekoliko sekundi Hrvatska nije uspela da se organizuje i da dođe do pobedničkog gola. Naredni meč na šampionatu Srbija igra sutra u 20.30 u Lundu, kada se sastaje sa Rumunijom.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, EHF o incidentu srpskog trenera

Dvorana: „Arena Malme“. Gledalaca: 7.000. Sudije: Abrahamsen i Kristijansen (obojica iz Norveske). Iskljucenja: Srbija 8, Hrvatska 4 minuta. Sedmerci: Srbija 2 (1), Hrvatska 4 (3).

Srbija: Šešum 1, Vujin 5, Nikčević 7, Ćurković, Toskić, Stanić (14 odbrana), Ilić 4, Marković, Pejanović, Prodanović 2, Bojinović 2, Stojković, Rnić 3, Vilovski, Vučković, Stanković.

Hrvatska: Šego (3 odbrane), Balić 4, Duvnjak, Lacković 2, Zrnić 7, Kopljar 2, Vori 8, Gojun, Matulić, Vuković, Buntić, Valčić, Alilović (6 odbrana), Strlek 1, Musa, Ninčević.