vukovic_veselin_srb_rus (7)SP ŠVEDSKA 2011

Vuković srećan zbog plasmana u drugu fazu SP

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je danas „da mu je pao terer sa leđa“ posle plasmana njegove ekipe u drugu fazu takmičenja Svetskog prvenstva u Švedskoj. Rukometaši Srbije odigrali su sinoć nerešeno protiv Hrvatske 24:24, u utakmici četvrtog kola Grupe C i kolo pre kraja plasirali se u drugu fazu takmičenja.

-Pao mi je teret sa leđa, definitivno. Mislim da možemo i bolje da igramo ako budemo bili koncentrisani i ako pokažemo želju koju smo imali 50 minuta protiv Danske, ali i igru u odbrani tokom sinoćenjeg meča. Kada smo počeli pripreme, rekao sam da moramo korak po korak, jer je to proces – rekao je Vuković.

Povezana vest:  Darko Đukić pred Portugalce: Pobedu gradimo u napadu

-Sada nas očekuju teške utakmice, idemo dalje sa jedinom idejom, da svaku narednu utamicu odigramo što bolje, da vidimo da li možemo u takvim utakmicama nekoga prevariti i pobediti – dodao je on.

Vuković je rekao da će na njegovu ekipu sada protivnici ozbiljnije gledati.

-Sada sigurno razmišljaju, a i nama je teže. Možda su nas neki olako shvatili, ali sada će nas gledati ozbiljnije. Kada smo dolazili na takmičenje nismo želeli ništa da obećavamo, ali možemo da podignemo formu, samo da nas povrede mimoiđu – rekao je Vuković i istakao da se sa reprezentativcima mnogo radilo na psihološkom planu.

-Ovo je reprezentacija, moramo da računamo na svakog igrača, neko je u formi, a neko nije… Treba ih sačekati, jer imamo mnogo važnih utakmica. Turnir je dugačak, napori su veliki i treba rasporediti snagu – dodao je on.

Povezana vest:  ČELENDŽ KUP, Otkazan rukometni meč između makedonskog i grčkog kluba

Reprezentativac Srbije Momir Rnić rekao je da su svi zadovoljni bodom protiv Hrvatske i da ekipa treba da se okrene takmičenju u drugoj fazi.

-Posle nerešenog rezultata svi smo srećni. Bila je teška utamica, znali smo da je Hrvatska svetska rukometna velesila. Imaju dobre igrače, a mi smo odigrali vrhunski meč. Mogli samo da pobedimo, mogli smo da izgubimo, ali najrealnija je podela bodova. Zaslužili smo bod, ostavili smo srce na terenu – rekao je Rnić.

Takođe i rukometaš Danimir Ćurković zadovoljan je remijem protiv Hrvatske.

Povezana vest:  EP 2012, Vuković i Rnić: Srbija može do medalje na EP

-Sve je pozitivno posle osvojenog boda. Ostaje žal, jer smo za nijansu bili bliži pobedi, ali mislim da smo na kraju svi zadovoljni bodom. Bilo je teško zaustaviti sve njihove bekove, a posebno Ivana Balića. On ima slobodu da rešava poslednje napade, a kada napada jedan na jedan, teško ga je čuvati. Drago mi je što u poslednjem minutu nismo primili gol – rekao je on.

-Jutros sam baš rekao igračima da se osećam kao da su me tukli palicama… Idemo dalje, sledi nam borba u drugom krugu i nove utakmice – dodao je Ćurković.

Rukometaši Srbije večeras od 20.30 igraju protiv Ruminije, utakmicu petog kola Grupe C.