Svetsko prvenstvo za rukometašice počinje večeras duelom domaćina Španije i Argentine od 20.30 sati i trajaće do 19. decembra.

Gradovi domaćini su Torevijeha, Lirija, Granoljers i Kasteljon, gde će po grupama biti raspoređene 32 selekcije.

Titulu šampiona sveta brane rukometasice Holandije, osvojenu 2019. godine na turniru u Japanu pobedom protiv Španije u finalu.

Rukometašice Srbije, koje su na prethodom SP zauzele šesto mesto, smeštene su u grupu u Liriji sa reprezentacijama Rusije, Kameruna i Poljske.

One put Španije kreću danas, a nastup na SP počinju 3. decembra protiv Poljakinja.

Povezana vest:  Kadetkinje počinju kvalifikacije za EP

„Cilj je da na svakoj utakmici pobedimo, to je uvek cilj. Ne idemo sa belom zastavom na Svetsko prvenstvo, a ono što je potrebno da uradimo je da odigramo najmanje šest mečeva“, izjavio je selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar uoči polaska na Svetsko prvenstvo u Španiju.

„Reprezentacija Poljske igra na visokom nivou, sve iskusnije igračice su se ponovo vratile u reprezentaciju. Analizirali smo njihove utakmice sa turnira u Španiji i videli smo da su baš ozbiljna selekcija. Gledali smo utakmicu izmedu Kameruna i Angole i imamo neke dodatne informacije o njima. I nakon toga sledi utakmica sa Rusijom, koja je sad na turniru pobedila Norvešku, znamo da je Rusija olimpijski vicešampion i da je grupa jaka. Dobro smo odradili pripreme u Srbiji, čekaju nas dva treninga u Španiji i nadam se da ćemo biti spremni za pocetak Svetskog prvenstva“, rekao je Bregar.

Povezana vest:  Dalibor Čutura - novi tim menadžer muške seniorske reprezentacije Srbije

Jovana Stoiljković istakla je da su pripreme bile kratke, ali da su dobro odrađene.

„Mislim da smo odradili sve dobro i da smo uspeli da sve uklopimo i spremimo taktiku za početak prvenstva. Mlade devojke su se baš dobro uklopile, bile smo tu da im pomognemo i olakšamo im adaptaciju. Stvarno su se trudile da se uklope u sistem, devojke su kvalitetne i smatram da je sve to dobro prošlo. Atmosfera je zaista dobra, sve devojke su maksimalno koncentrisane, naporno smo radili, ali atmosfera je na visokom nivou“, rekla je Stoiljković.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Karte za utakmicu Srbiju – Južna Koreja u osmini finala za 200 dinara