veselin_vukovic_kovilovo

Vuković: Najveći problem igrači iz 10 država

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je danas da je najveći problem na Svetskom prvenstvu u Švedskoj bio što je ekipa bila sastavljena od rukometaša koji igraju u šampionatima 10 evropskih država.

Vuković je to rekao na tribini u Valjevu, povodom „Dana rukometa“ posvećenog godišnjici smrti igrača i trenera Nikole Jevremovića Gužve. Selektor Srbije ocenio je da je problem što vodeći reprezentativci uglavnom igraju u napadu, a u državnom timu, za razliku od njihovih klubova, nema adekvatnih zamena za igru u odbrani.

Povezana vest:  RUKOMET NA PESKU, Peskaši poraženi od Španije

On je dodao da nije pesimista, ali ni preveliki optimista kada je u pitanju plasman „orlova“ na narednom Prvenstvu Evrope koje će biti održano u Srbiji 2012. Pored tribine „Svetsko prvenstvo u rukometu 2011“, na kojoj je gost bio selektor Veselin Vuković, odigrana je utakmica veteran valjevskog Metalca i šabačke Metaloplastike, kao i utakmica domaćeg Valisa i druge ekipe Metaloplastike.

Povezana vest:  Djurković boravio u poseti IHF-u

Za šabačke veterane nastupio je i direktor reprezentacije Srbije Vladica Spasojević. Jevremović je bio igrač i trener Metalca, Metaloplastike i Crvene zvezde, a kao trener vodio je i sve vodeće klubove u Srbiji Crnoj Gori, kao i juniorsku reprezentaciju bivše Jugoslavije.

Dan rukometa organizovao je Okružni rukometni savez iz Valjeva.