srbija_pozdrav

EP SRBIJA 2012

Prodanović: Nismo svesni gde smo stigli, ali nema stajanja

 

Rukometni reprezentativac Srbije Rajko Prodanović rekao je danas da se ekipa ne zadovoljava plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva i da želi da se oduži publici za sjajnu podršku.

-Još nismo svesni šta smo uradili i dokle smo dogurali. I dalje smo jedina neporažena ekipa u grupi. Ipak, ne smemo sada da stanemo, moramo da idemo dalje i da se odužimo navijačima – rekao je Prodanović novinarima u Kovilovu.

On je dodao da u ovom trenutku niko u nacionalnom timu ne razmišlja o protivniku u polufinalu i da su svi usredsređeni na sopstvenu igru.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Vuković traži podršku javnosti za EP

-Ne pravimo kalkulacije, sačekaćemo večeras protivnika iz druge grupe. Uz ovakvu borbenost i atmosferu, sve je moguće. Konačno smo shvatili koje su naše mogućnosti i to da smo prava ekipa. Velike zasluge za uspeh pripadaju publici i sportskoj javnosti – dodao je Prodanovića.

Posle nekoliko slabijih izdanja u reprezentaciji, konačno je na meču sa Švedskom proradio i Žarko Šešum.

-Nisam igrao dobro, međutim, juče sam dao veći doprinos. Pogodio sam neke šuteve i drago mi je zbog toga. Srećni smo što ćemo biti u prilici da se borimo za medalju. To je nešto što smo svi sanjali – rekao je Šešum.

Povezana vest:  Juniorke se plasirale na SP

On je dodao se selekcija Srbije ne opterećuje imenom protivnika u polufinalu, jer nije u situaciji da bira.

-Nemamo posebnu želju, sigurno je da bi meč protiv Hrvatske bio specifičan u prepunoj Areni. Međutim, situacija u drugoj grupi je komplikovana i šačekaćemo da se završe ova dva kola – naveo je Šešum.

Srednji bek Nikola Manojlović rekao je da je zadovoljan igrom u odbrani i da uživa u pobedničkoj atmosferi.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Vilbek: EP je za nas bilo kao ringišpil

-Pokušavamo da budemo smireni, već smo zaboravili utakmicu sa Švedskom i misli su nam usmerene na presudne mečeve. Nezahvalno je prognozirati protivnika u polufinalu i obično se desi da onaj za koga misliš da ti odgovara napravi najviše problema. Ko god bude protivnik, bićemo spremni – zaključio je Manojlović.

Reprezentacija Srbije poslednji meč druge faze EP igra sutra od 20.15 protiv Makedonije u Beogradskoj areni.