vukovic_veselin_srb_rus (2)

Vuković: Mogli smo i gore da prođemo

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je danas da je grupa na Evropskom prvenstvu dobra, jer je mogla da bude i mnogo teža. Srbija će se takmičiti u Grupi A s Poljskom, Danskom i Slovačkom.

U Grupi B igraće Nemačka, Švedska, Češka, Makedonija, u Grupi C Francuska, Mađarska, Španija, Rusija, u Grupi D Hrvatska, Norveška, Island i Slovenija.

-Sve su grupe slične… Znam da su Hrvati želeli da izvuku Island i ispunila im se želja. Pitanje je da li bi to nama odgovaralo. Zavisi kojoj ekipi ko ‘leži ili ne leži’. Svakako da smo mogli i gore da prođemo. Zadovoljan sam što nismo izvukli Francusku – rekao je Vuković posle žreba u Beogradu.

Povezana vest:  Rukometaši BiH otkinuli bod favoritu Austriji

Prema njegovim rečima, Danska i Poljska su ozbiljne reprezentacije, a Slovačka ne sme da se potceni.

-Nadam se da će naši rivali razmišljati o nama, koliko i mi o njima – rekao je Vuković.

On je dodao da će Srbija na EP imati zadatak i da obezbedi mesto na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Londonu 2012.

Na OI će se direktno plasirati kontinentalni prvaci, Francuska kao svetki šampion i Velika Britanija kao domaćin, a sedam najbolje plasiranih ekipa (iza prvaka) sa SP izborilo je mesto u kvalifikacijama.

-Na EP ostalo je još dva mesto. Što znači, u teoriji, možemo da budemo četvrti i ne odemo u London. Borićemo se za Olimpijske igre sa ozbiljnim reprezentacijama kao što su Rusija, Nemačka, Norveška, Poljska i Nemačka – rekao je Vuković.

Povezana vest:  Rukometašice sutra u Banjaluci, a onda u Umagu

Jedan od najboljih reprezentativaca Srbije Momir Ilić istakao je da je zadovoljan žrebom.

-Mislim da imamo dobar raspored, ali neće biti lako. U drugoj fazi ukrštamo sa grupom B, u kojoj su opet lakši protivnici, nego u C i D grupi – rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, reprezentacija Srbije ima cilj na EP da osvoji medalju.

-Treba Dancima da vratimo dug sa prošlih takmičenja. Olakšanje je što ćemo se sa njima sresti u grupi – rekao je Ilić.

Reprezentativac Ivan Nikčević ocenio je da dobro što je aktuelni svetsk, olimpijski i evropski prvak Francuska u drugom delu žreba.

Povezana vest:  Rukometaši bez Milića i Stojkovića u Londonu

-Imamo ‘korektnu’ grupu i ukrštamo sa lakšom grupom. U svakom slučaju, mi treba da pokažemo da smo pravi na terenu – rekao je Nikčević koji nije želeo da procenjuje mogućnosti ekipe na EP.

Rukometaš Srbije Petar Nenadić izrazio je nadu da će ekipa dati maksimum na Evropskom prvenstvu.

-Danci su vicešampioni sveta, Poljaci poslednjih godina imaju zapažene rezultate, a Slovaci mogu da pomrse račune svakoj reprezentaciji. Važno je da smo u prvom delu takmičenja izbegli Francusku i Španiju – rekao je Nenadić.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 29. januara 2012. godine u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.