Handball_the_ball

JUNIORKE U POLUFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA

Ženska juniorska reprezentacije

 

napravila je fenomenalan uspeh na Evropskom prvenstvu u Holandiji,  plasmanom u polufinale. Sjajna srpska generacija 1992, u odlučujućem  meču za plasman među četiri najbolje reprezentacije u Evropi, savladala  je Hrvatsku 29:23 (14:16), istu onu reprezentaciju, od  koje je pre samo desetak dana ubedljivo izgubila dva prijateljska meča u  Zrenjaninu.  Kao drugoplasirana ekipe glavne grupe, iza Danske, Srbija će u polufinalu igrati sa Holandijom u petak od 20 časova.

Povezana vest:  Nant prejak za Partizan

Pobedu i najveći uspeh u novijoj  istoriji srpskog rukometa na takmičenjima mlađih kategorija, izborila je  odlična odbrana naše reprezentacije, koja je Hrvaticama dozvolila da  postignu samo dva gola u 20 uvodnih minuta drugog poluvremena. Hrvatska, koja je na pauzu otišla sa prednošću od 16:14, nije mogla da odgovori  na fanatičnu borbenost, sve do jedne srpske rukometašice. U 37. minutu,  rezultat je bio 18:16 u korist Srbije. Ni dva vezana gola Hrvatica, koje su smanjile prednost naše reprezentacije na 19:18, nisu pokolebale  sjajne devojke predvođeneZoranom Valdevitom sa klupe. U periodu od 41. do 51. minuta, Srpkinje prave seriju od 5:0 i tako  praktično rešavaju meč u svoju korist (24:18 – 51.). Nije pomogao ni  tajm-aut trenera Hrvatske, Šoštarića. Rešenja za sjajnu odbranu Srbije i  raspucane igračice na svim pozicijama u napadu, nije bilo.

Povezana vest:  Damjanovićeva i Ilić najbolji u 2014. godini

Hrvatice  prave mini seriju od 3:0, ali levo krilo, Ivana Popović, lobom, postiže gol za 25:21 na pet minuta pre kraja i praktično rešava pitanje pobednika. Do kraja  ozbiljno i staloženo, naše devojke su prednost i uvećale za konačnih – 29:23.

Tabela:

Danska 6

Srbija 4

Švedska 2

Hrvatska 0