srbija_katar

SP KADETI 2011

Srbija bolja od Katara

Srbija – Katar 33:22 (17:12)

Mar del Plata, dvorana „Islas Malvinas“, gledalaca 200

Srbija: Radovanović (5 odbrana), Tomić (12 odbrana), Gopić 1, Stanojčić, Ilić V. 4, Mladenović 2, Krsmančić 3, Ilić S. 4, Radivojević 1, Andrejević 1, Pavić 6, Vučićević 6, Matičić, Crnoglavac 4, Golubović 1.

Trener: Jokanović

Kadeti Srbije su borbu za plasman na Svetskom prvesntvu počeli igrajući protiv Katara.
Sve u dvorani je začudila odluka IHFa da od ekipa zatraži da nastupe u tradicionalnim bojama dresova, pa su naši kadeti u crvenim dresovima i plavim šorcevima morali dobro da pogledaju ne bi li neku loptu dodali katarskim kolegama u bordo majicama. Naravno, isto je važilo i na drugoj strani.

Povezana vest:  Advokat: Karabatić se kladio, ali nije nameštao

Igrači se nisu pošteno ni oznojili kada su posle našeg početnog vođstva, ali i par grešaka u dodavanju koje su otvarale kontre protivnicima, momci iz Zaliva došli do prednosti od 3:6.

Izgledalo je tada da se naši nisu dobro razbudili ili ozbiljno shvatili protivnika, ali demanti je stigao u vidu serije od 5:0, tj. vođstva od 8:3. Kako naši momci nisu usporavali ritam odličnih napada u kome su „prolazile“ sve akcije, tako i u odbrani u kojoj su omogućili golmanima da odbrane skoro sve lopte koje bi i prošle pored angažovane i tvrde odbrane, stiglo se do poluvremena i rezultata 17:12.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Stanić: Branio sam, jer nisam mogao da gledam sa klupe

Drugi deo je još jednom potvrdio karakter ove ekipe, kao tima kome je teško parirati kada igra čvrsto i borbeno, što je dovelo do rezultata 25:14 u 43. minutu. Već dostizanju te razlike su doprinos dali igrači koji nisu imali veću minutažu na SP, pa je bilo jasno da kompaktni i pouzdani srpski tim do kraja, do kog smo videli dosta lepih akcija i poteza, neće dozvoliti protivniku da se približi na manju razliku od finalnih 33:22.

Povezana vest:  Poznati svi četvrtfinalisti prvenstva sveta za rukometaše

Kao i obično, nepotrebno je isticati bilo koga iz ekipe Srbije jer je i ovaj meč, koji „Orliće“ vodi u sutrašnji poslednji duel na SP  protiv Rusije (pobedila Čile rezultatom 41:29 (21:17)), predstavljao pravi trijumf koletivnog duha i velike energije koju ovaj tim ulaže u borbi za svaku loptu i gol.

Sam rezultat je dobar pokazatelj da tim Srbije kvalitetom zaslužuje bolji plasman, što će verujemo potvrditi i u sutrašnjem meču sa mladim Rusima, koji će se od 17.45h igrati u dvorani „Onse unidos“.