Handball_the_ball

Španska rukometašica pojačava Zaječar

 

Najbolja ženska rukometna ekipa u Srbiji „Zaječar“ od ove sezone biće pojačana Španjolkom Martom Mange, koja je na poslednjem prvenstvu sveta pre dve godine proglašena najboljim desnim bekom šampionata i uvrštena u idealni tim prvenstva.

Ova rukometašica, koja je pre nekoliko dana potpisala jednogodišnji ugovor sa zaječarskim rukometnim klubom, predstavljena je danas novinarima u Gradskoj upravi u Zaječaru.  Ona je nakon tromesečne pauze odlučila da karijeru nastavi u Zaječaru.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Sutra žreb za Svetsko prvenstvo, Srbija u prvom šeširu

-Bila sam ovde prošle godine sa reprezentacijom Španije. Tim iz Zaječara mi je poznat i veoma je dobar. Ovoga puta poklopile su nam se ambicije i postigli smo dogovor – rekla je Mange.

Predsednik zaječarskog kluba, Milan Stanković izjavio je da dolazak najbolje španske rukometašice u zaječarski klub, uz ostala pojačanja, daje garanciju da će ove godine tim izboriti učešće u Ligi šampiona.

Povezana vest:  Rukometaši i rukometašice igraće u Kraljevu

Na konferenciji za novinare predstavljena su i ostala pojačanja – Hrvatica Aneta Peraica, koja je stigla iz Nemačke, zatim naša reprezentativka Jelena Erić, koja se posle nekoliko sezona igranja u Danskoj vratila u Srbiju i golman rumunske reprezentacije Tereza Pislaru. Sve tri su saglasne da je cilj tima – Liga šampiona.

Najbolje srpske rukometašice za nekoliko dana odlaze u Hrvatsku, gde će igrati sa hrvatskim timovima „Ploče“ i „Podravka“, kao i mađarskim Debrecinom.  Posle toga, očekuje ih utakmica u Slovačkoj sa turskim Iskidarom, češkom ekipom „Britern“ i slovačkom Juventom za ulazak u Ligu šampiona.

Povezana vest:  Još 90 dana do EP u Srbiji