euro2012_srbija_logo

Još 90 dana do EP u Srbiji

 

Rukometna fantazija se širi Srbijom, u utorak 18. oktobra, obeležava se devedeset dana do početka Evropskog prvenstva. Baš kao i pre deset, u sva četiri grada domaćina RS Srbije priredio je nova druženja i iznenađenja. Najranije počinje na Trgu Svetog Teodora Vršačkog (12 časova), gde će se učenici srednjih škola Hemijsko – medicinske i gimnazije „Borislav Petrov Braca” okušati u izvođenju sedmeraca, uz pomoć igrača Mladosti.

Povezana vest:  Vujin: Dobro je što nema povređenih igrača

Sat kasnije na Trgu slobode u Novom Sadu, okupljeni građani moći će da prisustvuju „Javnom času rukometa”, a glavni demonstratori su članovi kampa „Rastimo” i tri igrača RK Vojvodina, Nenad Damjanović, Saša Marijanac i Milorad Radišić.

U Beogradu i Nišu program počinje u 14 časova. Na platou ispred „Delta sitija” mališani osnovnih škola „Jovan Sterija Popović”, „Kneginja Milica” i ”Branko Radičević„ šutiraće sedmerce pod budnim okom drugara iz rukometnog kluba Novi Beograd.

Povezana vest:  Cvetković: Utakmicu sa Islandom smo izgubili protiv Švedske

U Nišu ispred „Kalče” radarom će se meriti jačina šuta. Kako sve funkcioniše proveriće pioniri Osnovnih škola „Ivan Goran Kovačić” i „Dušan Radović” kao i njihovi stariji drugari iz gimnazije „Stevan Sremac” i Ekonomske škole.

Šut će oprobati i mališani koji već treniraju rukomet u devojčice iz Naise i dečaci iz Naisusa, dva najveća niška kluba.

Kao šlag na tortu ispred Kalče pridružiće im se i ženska reprezentacija Srbije koja u sredu (18 časova) u Čairu igra prvi kvalifikacioni meč za odlazak na EP u Holandiju, protiv Grčke.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Srbija pobedila Češku i sa dva boda ide u drugi krug EP