vukovic_veselin_srb_rus (2)

Vuković: Protiv Hrvatske moramo da popravimo utisak

 

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je danas da naš nacionalni tim mora na svakom meču da pruži maksimum kako bi postigao dobar razultat na predstojećem Evropskom prvenstvu.

-Mi nemamo veliki broj kvalitetnih igrača da bismo nadomestili odsustvo Momira Ilića, Momira Rnića ili Stankovića i Prodanovića, koji su otkazali u poslednji čas zbog povreda. Samo ukoliko igrači daju 100 odsto mogućnosti Srbija će biti u stanju da se bori za bodove protiv vrhunskim ekipama kao što su Danska i Poljska – rekao je Vuković novinarima ispred „Delta sitija“ u Novom Beogradu gde je održana promocija EP 2012. godine.

Povezana vest:  Partizan odmerio snage sa zatvorenicima u Padinskoj Skeli

Reprezentacija Srbije juče je u Nišu poražena u prvom meču Kupa nacija od Mađarske sa 32:25, a selektor očekuje da sutra protiv Hrvatske „naš tim izbriše ružnu sliku iz dvorane Čair“.

-Ne mislim da su nam šanse sada manje zbog poraza od Mađarske, najvažnije je da kompletni dočekami dve nedelje uoči prvenstva, ispravimo uočene greške i spremni dočekamo utakmicu protiv Poljske. Pokušaćemo sutra protiv Hrvatske da popravimo utisak. Živimo u Srbiji i uvek kada se igra protiv suseda postoji poseban motiv. Pobedom bismo popravili utisak – kazao je on.

Povezana vest:  RSS se izvinio zbog nesportskog poteza selektora Boškovića

Vuković je istakao da većina igrača u Nišu nije imala pristup kakav nosi igranje za reprezentaciju.

-Očekujem da u roku od 48 sati promenimo pristup. Bio sam razočaran kada je izuzetna niška publika, počela da skandira “Srce na teren“, što znači da momci nisu dali sve od sebe. Loš šut, pas i ostale greške u sportu se dešavaju, ali borbenost ne sme da izostane – dodao je Vuković.

Povezana vest:  Vučković: Island nam ne leži, ali imamo šanse

Naredni meč na Kupu nacija, turniru koji predstavlja pripremu za EP, naš tim igra sutra od 18 sati u beogradskom Pioniru protiv Hrvatske, dok u nedelju u Vršcu dočekuju selekciju Češke.