hrvatska_balic

EP SRBIJA 2012

Hrvatska pobedom nad Francuskom na korak od polufinala

 

Rukometna reprezentacija Hrvatske savladala je večeras u Novom Sadu selekciju Francuske sa 29:22 (11:12), u drugom kolu F četvrtfinalne grupe prvenstva Evrope u Srbiji. Hrvatski rukometaši izborili su presudnu pobedu, koja ih je dovela na korak od polufinala. Igrali su mnogo bolje i sigurnije od ekipe aktuelnog šampiona i nošeni podrškom oko 2.000 navijača u novosadskom „SPENS-u“ potpuno zasluženo trijumfovali.

Povezana vest:  EP DANSKA 2014, Danska bolja od Španije za prvo mesto na tabeli

Izabranici selektora Slavka Goluže prosto su nokautirali „trikolore“ u drugom poluvremenu, kada su briljirali golman Alilović i sedmostruki strelac Kopljar. Imali su u tom periodu prednost od 21:18 i 24:19 (sa igračem manje), a kada je Bičanić pogodio za 26:20 sve je bilo rešeno.

Francuzi su posle nešto bolje igre u prvom poluvremenu sasvim razočarali u nastavku susreta. Dugo su tražili odgovarajući ritam, ali im protiv mnogo raspoloženijih rivala ništa nije polazilo za rukom, posebno uzdanicama golmanu Omejeu i Nikoli Karabatiću.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Poraz Zvezde u ponovljenom meču

Silno motivisani Hrvati umeli su to da iskoriste i na kraju sasvim zasluženo dođu do neočekivano ubedljive pobede. Reprezentacija Hrvatske je ovim trijumfom zadržala drugo mesto u F grupi sa šest bodova, jednim manje od Španije, koja je ranije danas pobedom nad Islandom (31:26) osigurala plasman među četiri najbolja tima.

Odlučujući meč za polufinale Hrvatska igra sutra od 20.10 časova protiv Mađarske.

Povezana vest:  Perić: Nećemo se predavati na Evropskom prvenstvu

U preostalom susretu drugog kola F grupe večeras od 20.10 sati sastaju se Mađarska i Slovenija. Ukoliko Slovenija dobije taj meč, Hrvatska je u polufinalu, bez obzira na sutrašnji duel sa Mađarskom.