velimir_marjanovic_predsednik_rss

EP SRBIJA 2012

Marjanović: Glavni ciljevi medalja i dobra organizacija EP

 

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović izjavio je danas da su dva glavna cilja na predstojećem prvenstvu Evrope osvajanje medalje i dobra organizacija šampionata.

-Stvarno želimo da ova generacija rukometaša dođe do medalje. Ovo prvenstvo je takođe, prilika da naš rukomet dobije vetar u jedra, a odličje bi bila kruna svih naših napora – rekao je Marjanović na Novogodišnjem koktelu u hotelu „Palas“.

Predsednik RSS je naglasio da će Srbija u januaru biti „sportski, politički i ekonomski centar Evrope“.

Povezana vest:  EP 2016, Rukometaši Poljske bolji od Belorusije

-Svakako da nam nije jedini cilj da osvojimo medalju, već da se pokažemo kao dobri domaćini i tako doprinesemo bržem ulasku u Evropu – rekao je Marjanović.

On je istakao da kao domaćini predstojećeg šampionata, od 15. do 29. januara, „imamo veliku šansu da zemlju predstavimo u najlepšem svetlu“.

-Teško da ćemo u skoroj budućnosti imati priliku da budemo organizatori ovako velikog takmičenja. Zato je važno da svi zajedno doprinesemo promociji rukometa i naše zemlje uopšte tokom trajanja šampionata – istakao je Marjanović na koktelu organizovanom za medije.

Povezana vest:  Srbija protiv Slovačke u EHF nedelji

Prvi čovek RSS napomenuo je da je osvajanje prava organizacije šampionata Starog kontinenta samo po sebi velika pobeda.

-Uspeli smo da ovakav zlatni proizvod, kakav je šampionat Evrope, uzmemo velikim rukometnim nacijama i to treba da iskoristimo na najbolji način – podsetio je Marjanović.

On je naglasio da je rukometni šampionat Evrope treće po značaju takmičenje koje se sledeće godine održava u svetu – posle Olimpijskih igra u Londonu i fudbalskog prvenstva Evrope.

Povezana vest:  Žreb za završni turnir Kupa Srbije u petak u Novom Sadu

Generalni sekreatr RSS Božidar Ðurković je rekao da je našsa nacionalna rukometna federacija „učinila sve da zadovolji kriterijume i standarde koje je postavila Evropska rukometna federacija (EHF)“.

-Sve zadatke i standarde koje su nam postavili, ispunili smo – rekao je Ðurković.

On je naglasio da će, sudeći po broju akreditovanih novinara i televizijskih kuća koji će pratiti EP, Srbija nadmaštiti Austriju, domaćina poslednjeg prvenstva Evrope 2010.