anta kzs ehf003

EP SRBIJA 2012

Samaradžić Marković: Odlični utisci sa prvenstva Evrope

 

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković izjavila je danas da je Evropsko prvenstvo u rukometu najznačajniji sportski događaj u ovom trenutku u Evropi i da su prvi utisci do sada odlični. Resorna ministarka je gostujući na TV Pink rekla da je važno da se rukomet vrati na mesto koje mu pripada i da su za to takmičenje 72 televizije otkupile prava.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2015., Srbija protiv Češke

-Evropsko prvenstvo u rukometu prati 1.300 akreditovanih novinara i 40.000 gostiju i navijača – rekla je ona i dodala da je cilj da oni sa te manifestacije ponesu što bolji utisak.

Samardžić Marković je podsetila da je donet Zakon o sportu još u martu prošle godine i da se deo koji se odnosi na privatizaciju u toj oblasti već primenjuje.

Povezana vest:  Perić objavio kraći spisak igrača za baraž za SP

-Još nema zainteresovanih za privatizaciju, ali će i za to doći vreme, jer se sada prave spiskovi državne i društvene imovine klubova – dodala je ministar omladine i sporta. .

Upitana o sredstvima za kajakaše i veslačima koji su osvojili dosta medalja, Marković Samardžić je odgovorila da je uspela u nastojanju da se budžet poveća za oko 150 miliona dinara u odnosu na prethodni.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Bošković: Neće biti nimalo lako protiv Češke