veselin_vukovic_srb_mak

EP SRBIJA 2012

Vuković: Protiv Hrvata ćemo ostaviti srce na terenu!

 

Na evropskom prvenstvu u rukometu koje ulazi u samu završnicu u polufinale su se plasirale četiri ekipe. U prvom duelu, u petak će igrati Španija i Danska dok će u drugom polufinalu igrati Srbija i Hrvatska. Za nacionalni tim Srbije ovo je veliki podvig, pogotovo za ovu generaciju rukometaša. Ipak, protiv Makedonije, u poslednjoj utakmici drugog dela Veselin Vuković, selektor, uigravao je, uslovno rečeno, drugi tim.

Vuković smatra da nema razloga za zabrinutost i da će u polufinalu tim igrati mnogo bolje.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Venta: Ne znam da li da plačem ili da se smejem

-Dobro ćemo podneti ovaj poraz i mislim da je dobro što nam se sad desio. Nismo razočarani, nema razloga za tugu i skoncentrisani smo na meč u petak. Moramo da se pripremimo za duel sa Hrvatima – dodao je Vuković.

Kapiten ekipe Momir Ilić odmarao je protiv Makedonije tako da će svež da predvodi Orlove protiv modrih. Selektor Vuković je naglasio da će momci ostaviti srce na terenu da bi pobedili Hrvate.

Povezana vest:  Juniori nerešeno na kraju turnira

-Nadamo se da ćemo našom borbenošću da nadoknadimo iskustvo koje imaju Hrvati u ovakvim mečevima. Svi su se čuvali povreda jer su se spremali za polufinalni meč i siguran sam da ćemo pružiti maksimum na parketu – rekao je Vuković posle konferencije za medije.

Ipak, oko duela Srbije i Hrvatske se podigla velika “frka”. Stari znanci – Hrvati prethodne utakmice igrali su u Novom Sadu a sa tribina su imali podršku kao da igraju na domaćem terenu. Lljubitelji rukometa se dobro sećaju šta se na takmičenju u Hrvatskoj sve dešavalo oko srpskog tima, valjda nisu zaboravili!?. Naravno, navijači Hrvatske su imali neprijatno iskustvo kada su odlazili iz Novog Sada. Policija je podigla stepen bezbednosti tako da će u petak sve biti, kako se kaže, na ivici pucanja. Ipak, kako se sada vidi iz hrvatskih medija, navijači se pozivaju da ne putuju u Beograd ali razloga za brigu nema jer dve policije (MUP Srbije i Hrvatske tesno sarađuju).

Povezana vest:  Predsednik EHF-a u petak dolazi u posetu Srbiji

Ostalo će reći igrači na parketu…