arena

EP SRBIJA 2012

Čak 5.000 policajaca će obezbeđivati meč Srbija – Hrvatska!

 

Čak 5.000 policajaca obezbeđivaće sutra Beogradsku arenu gde će se sastati Srbija i Hrvatska u polufinalu Evropskog šampionata u rukometu, zbog najave dolaska nekoliko hiljada hrvatskih navijača i kako bi sprečili incidente. Policajci će obezbeđivati i prostor oko Arene, centar Beograda, kao i celu trasu od granice Srbije i Hrvatske do glavnog grada, kako bi bili sprečeni incidenti poput preksinoćnog u Novom Sadu, kada su napadnuti hrvatski navijači koji su došli na Evropsko prvenstvo u rukometu.

Povezana vest:  Srbija igra za 7. mesto na EP u Hrvatskoj

Zbog polufinala rukometnog prvenstva, u kojem igraju Srbija i Hrvatska i najave dolaska nekoliko hiljada navijača iz Hrvatske, „podignuti su na noge“ granična policija, kriminalističke i specijalne jedinice, Žandarmerija, saobraćajci, konjička brigada, psi za otkrivanje eksploziva.

U MUP-u Srbije je, proglašeno pravo vanredno stanje i mere obezbeđenja biće kao da se održava gej parada ili da dolazi neki visoki američki funkcioner poput Bajdena.

Povezana vest:  REZULTATI 10. KOLA SRL ZA MUŠKARCE I 7. KOLA SRL ZA ŽENE

Izvori lista iz MUP-a navode da je tim hrvatskih operativaca već doputovao u Srbiju i zajedno sa srpskom policijom radi na sprečavanju nasilja. Posle preksinoćnjih incidenata u Novom Sadu i Rumi, nakon rukometne utakmice Hrvatska – Francuska, na informativni razgovor privedeno je 37 huligana, među kojima je najviše pripadnika podgrupa navijača Crvene zvezde, kao i 11 hrvatskih navijača. Uhapšeno je i 12 organizatora nereda.

Povezana vest:  Naisa eliminisana iz Kupa pobednika kupova

U sukobima su teže povređene tri osobe, napravljena je i velika materijalna šteta i oštećeno je 35 vozila.