veselin_vukovic_srb_mak

KVALIFIKACIJE ZA OI

Vuković: Imamo težak raspored u Alikanteu

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je danas da njegova ekipa ima težak raspored na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre i da zato još nije siguran sa kakvom strategijom će igrati.

Srbija će od 6. do 8. aprila učestvovati u Alikanteu na kvalifikacionom olimpijskom turniru sa selekcijama Španije, Poljske i Alžira, a na OI u Londonu plasiraće se dve najuspešnije reprezentacije.

Povezana vest:  Poraz Kragujevčana u Osijeku

-Nalazimo se u najtežoj grupi i imamo najteži raspored. Prvu utakmicu igraćemo sa domaćinom Španijom, koja je za mene bila glavni favorit na Evropskom prvenstvu u Srbiji, zatim sa Poljskom, pa

sa Alžirom – rekao je Vuković.

Selektor Srbije je dodao da očekuje da će Poljska doći kompletna sa golmanom Slavomirom Šmalom, koji zbog povrede nije branio na EP.

Povezana vest:  Počela prodaja ulaznica za EP 2012. godine u Srbiji

-Još nismo sigurni sa kakvom strategijom ćemo igrati. Izgleda daćemo odmah morati da napadnemo Španiju. Ukoliko pobedimo u prve dve  utakmice, o trećoj nećemo morati da razmišljamo – rekao je Vuković.

Na pitanje šta misli o poslednjem protivniku, on je odgovorio da je reprezentacija Srbije igrala na prošlom Svetskom prvenstvu 2011. godine u Švedskoj sa selekcijom Alžira i da je „jedva uspela da pobedi“. Reprezentacija Srbije će se večeras okupiti u Beogradu, a sutra putuje u Alikante.

Povezana vest:  Navijači Partizana dizajniraju dres rukometnog kluba