darko_stanic_srb_hrv (2)

Stanić: Najgore je tražiti opravdanje

 

Golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Staniæ ocenio je, posle utakmice sa Španijom, koju je Srbija izgubila sa 26:21, da ekipe koje žele visok plasman moraju da znaju da kontrolišu utakmicu od poèetka do kraja.

-Šta reći posle ovakve utakmice, to sam rekao i igračima na poluvremenu, da na četiri razlike posle prvog poluvremena treba znati odigrati utakmicu do kraja i da prave ekipe, koje žele da naprave velike rezultate i da budu vrhu na ovakvim turnirima, moraju da znaju da kontrolišu utakmicu – rekao je Stanić novinarima u miks zoni.

Povezana vest:  Crna Gora sutra protiv Belorusije

-Imali smo sve u rukama. Dosta je razloga zašto smo izgubili. U sportu je najgore tražiti opravdanje – smatra Stanić.

Prema njegovim rečima, dobro je što ovaj turnir ima dosta utakmica u grupi i puno šansi da se nadoknadi propušteno.

-Za dva dana nas čeka nova utakmica, još jača, još veći derbi protiv Hrvata. Treba izvući pouke iz ove utakmice i pružiti pravu partiju protiv Hrvata – naglasio je Stanić.

Povezana vest:  PRIPREME ZA EP, Srbija pobedila Sloveniju

Stanić je ocenio da se u drugom poluvremenu pojavila mala doza nesigurnosti, nije bilo samouzdanja, vrlo malo igrača je bilo u formi.

Bek reprezentacije Nikola Manojlović ocenio je da je Srbija u prvom poluvremenu igrala sasvim solidno i u odbrani i u napadu, ali su u drugom poluvremenu lopte lako gubljene, pa je Španija u kontranapadima stigla do nedostižne prednosti.

Povezana vest:  Kadeti Srbije poraženi od mlade selekcije Češke

Manojlović je naglasio da prvo poluvreme protiv Španaca, agresivna i jaka odbrana, treba da budu recept za utakmicu protiv Hrvatske za dva dana.