sasa_boskovic_selektor_devojaka

Bošković: Bez kalkulacija protiv Rumunije

 

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da će naconalni tim maksimalno ozbiljno shvatiti pripremni meč sa Rumunijom u Pančevu.

Najbolje srpske rukometašice takmičiće se u A grupi na Evropskom prvenstvu sa selekcijom Norveške, Ukrajine i Češke.

Zvaničnu proveru pred početak šampionata Boškovićeve izabranice imaće sutra protiv Rumunija, koja je nedavno doživela težak poraz protiv Nemačka – 30:9.

-Nama je svaki trening igra za dva boda, tako da ćemo i sa Rumunkama igrati 100 odsto. Nemamo razloga da kalkulišemo i skrivamo karte. Pružiću šansu svim devojkama, a na njima je da odigraju najbolje što umeju. Rumunke su zabeležile težak poraz od Nemačke, ali to ne bi trebalo da bude nikakav reper. Bitni smo mi, a ne protivnik – rekao je Bošković.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Rnić i Nenadić umesto Kostadinovića i Vučkovića

On je dodao da je zadovoljan odrađenim u Vrnjačkoj Banji.

-Poremetile su nas sitne povrede, ali na to smo računali. Nemamo puno treninga do utorka i starta šampionata, ali ostaje vremena da razgovaramo i rešimo neke nedoumice. Devojke su svesne trenutka, stalno pričaju o rukometu i maksimalno su skoncentrisane na svoje zadatke – poručio je Bošković.

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, Vuković: Drago mi je što smo pobedili Argentinu

Levi bek reprezentacije Biljana Filipović rekla je da poslednja provera pred EP nameće imperativ pobede i maksimalan angažman.

-Moramo da damo maksimum i vidimo gde smo u ovom trenutku. Ostaje nam posle Pančeva još par treninga da korigujemo šta možemo. Ključ svega je odbrana. Lako ćemo davati golove, ako se odbranimo kako valja – istakla je Filipović.

Zadovoljstvo urađenim na pripremama u Aranđelovcu i Vrnjačkoj Banji pokazala je i Kristina Liščević.

Povezana vest:  KUP EHF, ŽREB, Zvezda protiv Rusa, Metaloplastika sa Špancima

-Poznajemo Rumunke dosta dobro. U Pančevu ćemo zaključiti na kom smo nivou u odbrani i napadu, ali sigurno je da to nije ekipa istog mentalnog sklopa kao Norveška. Ipak, dovoljno su kvalitetne da nam budu dobra generalna proba pred prvenstvo – zaključila je Liščević.

Utakmica Srbija – Rumunija na programu je sutra od 19 sati u Pančevu, a prvi meč na Evropskom prvenstvu srpske rukometašice odigraće u utorak, 4. decembra, protiv Norveške u Beogradu.