darko_stanic_srb_danska
SP ŠPANIJA 2013
Stanić: Očekujem da budemo još bolji
 
Golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Stanić izjavio je danas u Saragosi da njegova ekipa nema kvalitet da može da taktizira ili rutinski odradi posao, već da protiv svih ekipa mora da igra maksimalno angažovano.
Srbija sutra u 18.00 igra sa selekcijom Belorusije, u drugom kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu.
-Bio sam nervozan protiv Južne Koreje, jer mi je stalo do pobede, naročito posle serije loših rezultata u pripremnom periodu. Naravno da emocije ‘prorade’. Svi smo bili nervozni i na terenu i na klupi. Stalo mi je bilo da počnemo takmičenje s jednom pravom ubedljivom pobedom – rekao je Stanić.
Srbija je u prvom meču savladala Južnu Koreju sa 31:22.
-Ne mogu da kažem da sam prezadovoljan. Nije naša igra bila savršena, kao ni moje odbrane, ali je bio dobar početak. Očekujem da bude sve bolje i bolje – rekao je Stanić, koji je u jučerašnjem meču bio najbolji pojedinac.
Na pitanje da li je gledao meč između Belorusije i Poljske i šta može da se očekuje od sledećeg protivnika, on je odgovorio: „Belorusija je pružila dobar otpor, čak je imala velike šanse da uzme i bod ili dva. Pokazali su da nisu naivna ekipa“.
Poljska je juče u prvom meču u grupi savladala Belorusiju sa 24:22.
-Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo toj utakmici. Nemamo kvalitet da možemo da taktiziramo i da neke utakmice rutinski odradimo. I ta utakmica i sve ostale zahtevaju maksimalnu koncentraciju. Sve od sebe moramo da damo – rekao je Stanić. 
Svetsko prvenstvo igra se od 11. do 27. januara u Španiji.
Povezana vest:  Čolić: Strpljivom igrom do pobede protiv Švedske