bogdan rodic 2013Kaustik jači od Partizana

Na prvoj proveri pred novu sezonu, ruski Kaustik bio je bolji od crno-belih na Memorijalnom turniru „Bogdan Rodić“. Partizan je poklekao pred naletom Rusa, pa je rezultat na kraju bio 31:35 (12:21).
Kaustik je vodio od prvog do poslednjeg minuta, a skoro svi napadi u prvom poluvremenu nalazili su put do mreže preko Mazaeva, koji je u tih prvih 30 minuta postigao 11 golova. Partizan je pokušavao jačom odbranom da se vrati u igru, ali je na kraju završio sa šest isključenja, koje su Rusi iskoristili da, kroz sedmerce, povećaju prednost.
Drugo poluvreme donelo je znatno bržu igru, na obe strane, i igralo se gol za gol. Crno-beli sa preokretom kreću u 49. minutu kada uspevaju da se približi na 5 golova razlike. Vezanim golovima iz kontri Vanje Ilića, Partizan je tri minuta pre kraja meča zaostajao samo 2 gola.
Poslednjih 120 sekundi, ipak, pripalo je Rusima koji, ponovo iz sedmerca, utvrđuju pobedu.
Posle godinu dana, ponovo su se na parketu, u crno-belom dresu našli Dimitrijević, Kostadinović i Rašić, a iz mlađih kategorija Partizanu su se pridružili Marinovičć, Pižurica, Đuričić i Kosanović. Najefikasniji, ipak, bio je Ilić sa 7 golova, dok se sa 12 pogodaka u Kaustiku istakao Mazaev.
-Misim da smo loše otvorili utakmicu sa nekoliko promašenih zicera. Verovatno je to zbog toga što smo se upravo vratili sa priprema, ali drago mi je što smo u drugom poluvremenu pokazali karakter i borbenost. Siguran sam da ćemo u narednim utakmicama, kao tim, postati sve bolji i bolji – rekao je Ilić po završetku meča.
-Nismo imali nijednnu prijateljsku utakmicu, a poznato je i da su nam trener i stručni štab na kadetskom prvenstvu u Mađarskoj. Pošto je Vojvodina naš prijatelj, želeli smo da im pomognemo da se što bolje pripreme za Ligu šampiona i zbog toga smo se odazvali učešću na turniru. Obećavamo da ćemo do kraja ovog vikenda dati sve od sebe i da ćemo odneti pobede u narednim susretima. Pravili smo dosta tehničkih grešaka u prvom poluvremenu što je ruska ekipa znala da kazni golovima. Drago mi je što smo uspeli da uđemo u egal završnicu. Večeras su Rusi bili bolji i mi im na tome iskreno čestitamo – kaže direktor Partizana, koji je u ovom susretu bio u ulozi trenera.
Na turniru učestvuju još Nexe iz Našica i domaćin Vojvodina. Sledeću utakmicu na turniru Partizan igra sutra od 18 sati protiv Nexea iz Našica.

Povezana vest:  Ko će biti šampion – pitanje je sad!